Trei weekenduri în care granița româno-sârbă va fi deschisă și pe apă. Primul, în câteva zile

granița româno-sârbă

Granița cu Republica Serbia va fi deschisă, în acest an, în trei weekenduri atât pe pista de biciclete, cât și pe apă, pentru traficul cu ambarcațiuni. În alte cinci sfârșituri de săptămână, doar bicicliștii vor putea ajunge pedalând în țara vecină.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române a aprobat trecerea graniței către Republica Serbia, atât pe pista de biciclete, cât și pe apă pentru traficul cu ambarcațiuni. Primul weekend în care se va întâmpla acest lucru va fi 24 – 26 mai, când va fi permis traficul naval și cel pietonal / de biciclete.

„Consiliul Județean Timiș a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea unui punct de frontieră în fiecare ultim weekend al lunii, în perioada martie – octombrie 2024, pe lângă pista de biciclete de-a lungul canalului Bega, dar și pe apă pentru traficul cu ambarcațiuni, între Timișoara și Zrenjanin, la frontiera româno – sârbă. Demersul CJ Timiș vine în urma succesului din anii precedenți. Printre obiectivele generale ale acestuia se numără promovarea transportului sustenabil și dezvoltarea infrastructurii de mobilitate în zona transfrontalieră. De asemenea, se are în vedere și promovarea arealului Canalului Bega ca destinație verde, deschisă turiștilor, recunoscută internațional”, a transmis CJ Timiș.

Weekendurile preconizate în care trecerea graniței va fi posibilă sunt:

  • 24 – 26 mai, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete)
  • 1 – 2 iunie, pietonal (biciclete)
  • 29 – 30 iunie, pietonal (biciclete)
  • 26 – 28 iulie, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete), 24-25 august, pietonal (biciclete)
  • 20 – 22 septembrie, naval/portuar pentru ambarcațiuni și pietonal (biciclete)
  • 28 – 29 septembrie, pietonal (biciclete)
  • 26 – 27 octombrie, pietonal (biciclete)

Trecerea frontierei de stat se va face între orele 8 și 20 pe baza cărții de identitate. În acest proiect, CJ Timiș a fost partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

About Post Author