Trei străzi din Ronaț, modernizate de SDM cu 1,3 milioane de euro

ronaț

SDM primește, de la primărie, un contract de peste 1,3 milioane de euro, pe care trebuie să-l finalizeze în opt luni. Este vorba despre modernizarea străzilor din zona Alexandru Xenopol – Banul Severinului – Adam Mickiewicz, în Ronaț. E sub un kilometru de șosea, dar se fac extinderi și devieri de rețele de canalizare și gaz.

În februarie 2020, CL Timișoara aproba studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii ,,Modernizare străzi zona Alexandru Xenopol – Banul Severinului – Adam Mickiewicz”. Toate se află în zona Ronaț. Documentația a fost realizată de firma Assistent HB SRL, din Timișoara, care a încheiat un contract cu PMT încă din 2017.

După doi ani și jumătate, timp în care s-a făcut și un proiect tehnic, contractul de execuție va fi atribuit direct către SDM. Pe ordinea de zi a viitorului plen va apărea, foarte probabil și acest proiect.

Va fi gata probabil la anul

Valoarea totală estimată a investiției din Ronaț este de 6,6 milioane de lei, cu TVA. Durata de execuție este de opt luni, de la data ordinului de începere.

„În situația actuală străzile au o structură rutieră de drum, cu două benzi de circulație (o bandă pe sens ). Nu există o delimitare a trotuarelor, partea carosabilă nefiind la același nivel pe întreaga lățime între fronturile clădite, iar în situația unor ploi străzile sunt circulabile în condiții dificile”, scrie în documentația care a însoțit SF-ul. Potrivit aceleiași surse, străzile respective „în prezent au un sistem rutier necorespunzător, incapabil să suporte chiar traficul ușor cu autoturisme”.

Investiția înseamnă 965,8 metri de străzi, cu o suprafață a carosabilului de 6.332 mp și 4.210 mp de trotuare. Pe strada Xenopol va fi deviată rețeaua de gaz pe o lungime de 150 m, iar pe str. Mickiewicz va fi extinsă, cu 190 m, rețeaua de canalizare. PMT a semnat deja contractul pentru dirigenția de șantier.

About Post Author