Trei restaurante închise temporar de OPC, din cauza mizeriei / FOTO

Restaurante din centrul orașului, dar și din malluri sau din județ, nu contează. Toate au în comun mizeria din bucătării și condițiile improprii în care păstrează produsele. Trei au fost închise, iar alte 10 au fost amendate.

Carne expirată, produse păstrate în vase murdare, aparatură de bucătărie ruginită – sunt doar câteva dintre descoperirile făcute, în două zile, de inspectorii de la Protecția Consumatorilor. În 16 și 17 mai, aceștia au „vizitat” mai multe restaurante aflate atât în centrul Timișoarei și malluri, cât și în județ. Inspectorii au avut în vedere și reclamațiile făcute de cetățeni, dar și controale operative.

Au fost verificate 13 operatori economici. Zece au primit amenzi în valoare totală de 120.000 lei, fiind emise, și două avertismente. În cazul a trei restaurante s-a decis, ca măsura complementară, închiderea temporară și distrugerea produselor cu deficiențe. Cele trei restaurante închise se află în centrul Timișoarei, într-unul dintre malluri, dar și în Sânandrei.

„Principalele abateri constatate în timpul acestor controale au fost nerespectare temperaturilor de păstrare a preparatelor calde și reci, condiții de depozitare necorespunzătoare, în spatii insalubre, cu pământ pe paviment, pereți netencuiti, utilaje, ustensile și mobilier murdare, cu strat gros de grăsime arsă”, spune Mihai Alin Gubandru, comisar-șef adjunct CJPC Timiș.