Trei oferte pentru SF-ul de la centura feroviară a Timișoarei

centura feroviară

Gara de Nord Timișoara

Licitația lansată în luna iunie de CJ Timiș, pentru studiul de fezabilitate de la viitoarea centură feroviară a Timișoarei, a atras trei oferte. Suma maximă oferită este de 11,6 milioane de lei, cu TVA.

CJ Timiș a pornit, la începutul lunii iunie, o licitație prin care încearcă să găsească un proiectant care să se ocupe de „realizarea studiului de fezabilitate aferent obiectivului de investiții Centura feroviară a municipiului Timișoara”. Contractul vizează reactualizarea studiului de prefezabilitate, scenariul tehnico-economic optim și principalii indicatori tehnico-economici aferenți.

La CJ există, de peste 15 ani, un studiu de prefezabilitate, realizat de Longhersin. Acesta oferea mai multe variante, cu prețuri cuprinse între 181,5 și 319 milioane de euro. Ofertele puteau fi depuse inițial până în 20 iulie, dar termenul a fost ulterior prelungit până în 3 august.

S-a tras linie și au fost depuse trei oferte: de la Longhersin SRL și din partea asocierilor Metroul – Prometer M&G SRL, respectiv 3TI Progetti Italia Ingegneria Integrata SpA – Cornel & Cornel Topoexim – Institutul de Arheologie Vasile Pârvan – Geostud – Metrans Engineering – TTL Planning – SWS Engineering. Acestea urmează să fie analizate și apoi va fi anunțat câștigătorul. Durata contractului va fi de 12 luni.

About Post Author