Trei oferte pentru modernizarea Bazei Sportive nr. 1 – Știința

stadionul știința

foto: ASU Politehnica

Modernizarea Bazei Sportive nr. 1 – Știința, a Universității Politehnica, ar putea începe anul viitor. Asta, dacă nu va fi anulată și a doua licitație, la care sunt tot trei oferte. Prețul maxim oferit de UPT depășește 10 milioane de euro.

Universitatea Politehnica a lansat în 2021 prima licitație pentru „extinderea și modernizarea Bazei Sportive nr. 1”. Suma maximă oferită era de 44,2 milioane de lei, cu TVA, cu un termen de execuție de 36 de luni. Au fost depuse trei oferte până la data limită, însă procedura a fost anulată în martie 2022. Ofertele au fost considerate fie neconforme, fie inacceptabile.

UPT vrea totuși să pornească șantierul pentru care banii vin atât din venituri proprii, cât și de la bugetul de stat, adică de la Ministerul Educației. A lansat așadar, în octombrie, altă licitație, de această dată cu o sumă maximă de 52,7 milioane de lei.

După ce termenul limită de primire a ofertelor a fost prelungit cu două săptămâni, s-a tras linie. Sunt interesate de acest șantier trei asocieri: Con-A Operations – TK Elevator Eastern Europe GmBH Viena sucursala București – Helinick – Con-A Mep – Flexik Automation, Manelli Construcții Generale SRL – Manelli Impresa – Avi Compact – Exe Green Engineering – Exe Green Holding și TT & Co Solaria Group – Samino Tehnic – Euras

Cu terenuri de sport pe acoperiș

„Este oportună şi necesară construirea acestui obiectiv, deoarece în prezent vestiarele şi grupurile sanitare sunt amenajate la parterul unui cămin studenţesc din apropierea stadionului, spaţiul fiind insuficient şi neadecvat. Este necesară construirea clădirii, deoarece aceasta va avea mai multe funcţiuni.

Astfel, vor fi amenajate vestiare cu grupuri sanitare, cabinet medical, sală de forță, gradene pentru spectatori, grupuri sanitare pentru spectatori, spaţii tehnice şi de depozitare. Deasupra clădirii, la etajul 3, vor fi amenajate două terenuri de sport, şi parţial sub gradene, la parter, etajul 1 şi etajul 2, vor fi amenajate locuri de parcare”, scria în nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care era asigurată finanțarea.

Baza Sportivă 1 a fost amenajată în 1920, fiind una dintre primele arene de fotbal din România. Stadionul Știința este, în acest moment, „casa” echipei Politehnica Timișoara.

About Post Author