Tramvaiul 7 nu mai ajunge în Torontalului. Pe motiv de lucrări necunoscute de infrastructură

Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, una dintre cele mai invizibile instituții din oraș, anunță lucrări de infrastructură pe traseul liniei 7. Nu se știe unde și nici cine le face, dar e cert că tramvaiul 7 nu mai ajunge din Șagului în Torontalului.

tramvaiul 7

„În urma unei solicitări venită din partea Societății Metropolitane de Transport Timișoara, traseul liniei 7 tramvaie va fi modificat, începând cu data de 5 mai. Traseul pe care vor circula tramvaiele de pe linia 7 va fi următorul: bd. Dâmbovița – str. Ana Ipătescu – Piața Veteranilor – str. Victor Hugo – str. Drubeta – Piața Bălcescu – Piața Sfânta Maria – Piața Mocioni – Piața Iosefin – Dâmbovița”, anunță STPT.

SMTT e mai darnică în detalii și spune că modificarea este cauzată de „lucrări de infrastructură”. Societatea condusă de Ioan Goia, fost director al RATT / STPT, transmite și că în zilele lucrătoare vor fi câte trei tramvaie pe sens, iar în cele nelucrătoare, câte două.

Lucrările de infrastructură invocate de SMTT ar trebui să fie executate de firme contractate de primărie, însă instituția de pe CD Loga 1 nu a comunicat deschiderea vreunui șantier nou. Altfel, pe Bd. Cetății, unde ar trebui modernizată linia-cale și pe unde nu vor mai trece tramvaiele de pe linia 7, nu începe nicio lucrare. Dacă ar fi fost vorba de așa ceva, ar fi trebuit anunțate și modificări pe linia 4.