Tramvaiele ajung din nou la Gara de Nord. Robu: Bucurați-vă! / VIDEO

stpt

Trei zile de incertitudine și o schimbare de optică a unui investitor privat. De asta a fost nevoie pentru ca tramvaiele de pe liniile 1, 8 și 9 să ducă, din nou, călătorii spre Gara de Nord. STPT a redeschis traseele joi dimineață.

Luni s-a lăsat cu un scandal monstru la gardul montat de Elba SA, pentru a-și proteja proprietatea. Primăria nu avea acceptul societății, pentru a lăsa tramvaiele să parcurgă „bucla” de la capăt de linie. Nicolae Robu s-a certat în stradă cu directorul Elba, Bogdan Cocian. Marți dimineață, cele două părți s-au așezat la discuții, dar edilul șef s-a enervat când avocata firmei i-a spus că are trei variante, toate implicând costuri din partea municipalității.

În plenul CL de miercuri dimineață, Robu a anunțat că situația s-a schimbat radical. Asta, după ce administratorul societății comerciale a permis accesul garniturilor în „bucla” de întoarcere, până când instanța se va pronunța în procesul intentat de municipalitate. Joi dimineață, tramvaiele STPT au trecut din nou oficial Podul Dragalina, spre gară, după aproape un an și jumătate de pauză.

Încă de miercuri seară, Robu anunța, pe Facebook, revenirea tramvaielor pe traseele originale ca pe o mare victorie. „Luare aminte: lupta mea pt Timișoara și timișoreni nu se poate încheia niciodată altfel decât cu victorie!”, a scris edilul. El le-a transmis timișorenilor să se bucure de Podul Dragalina, „făcut de noi de 3 ori mai lat decât cel inițial”. Vă reamintim, reabilitarea Podului Dragalina, unde a lucrat Tehnodomus, a costat 7,2 milioane de lei, cu TVA. Banii au venit, în cea mai mare parte, de la guvern, prin PNDL.

About Post Author