Traian Stancu se întoarce în ALDE! Tribunalul i-a dat dreptate în primă instanță

traian stancu

Povestea schimbării lui Traian Stancu din funcția de vicepreședinte al CJ Timiș ia o nouă turnură. Tribunalul Timiș a decis că Stancu a fost exclus ilegal din ALDE, astfel că acesta este, din nou, membru de partid!

În luna februarie, Traian Stancu, la acea vreme vicepreședinte al CJ Timiș, era exclus din ALDE. Decizia a fost luată de conducerea ALDE Timiș, fiind confirmată de la nivel central. Stancu a fost „radiat” din partid pentru că nu și-ar fi plătit cotizația. După excluderea din ALDE a urmat cea din CJ și, evident, pierderea funcției de vicepreședinte.

Stancu și-a dat în judecată foștii colegi și a atacat în instanță ordinul prefectului, de încetare a mandatului de consilier județean. Acesta a fost emis după la Instituția Prefectului au ajuns actele doveditoare potrivit cărora Titi Stancu fusese exclus din partid. Fostul vicepreședinte al CJ a pierdut rocesul prin care cerea suspendarea ordinului de prefect. Lucrurile stau cu totul altfel în celălalt proces, în care judecătorii i-au dat dreptate lui Stancu! El este reprezentat în instanță de un alt fost vicepreședinte al CJ Timiș, Roxana Iliescu. La rândul ei, aceasta a părăsit funcția după ce a intrat în conflict cu fostul ei partid, PMP.

Tribunalul îl „reînscrie” pe Stancu în ALDE

În 2 octombrie, judecătorii de la Tribunalul Timiș au admis cererea de chemare în judecată formulată de Stancu în contradictoriu cu ALDE și ALDE – Filiala Timiș. „Anulează decizia nr. 23/02.02.2019 emisă de Biroul Politic Municipal ALDE Timişoara şi decizia nr. 24/02.02.2019 emisă de Biroul Politic Teritorial ALDE Timiş. Dispune repunerea reclamantului în situaţia anterioară emiterii deciziilor anulate, şi anume în calitatea de membru al Partidului ALDE”, a stabilit instanța. Mai mult decât atât, ALDE Timiș trebuie să-i plătească lui Traian Stancu 10.000 de lei, cu titlu de daune morale, dar și 805 lei, cheltuieli de judecată. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 30 de zile.

„Dosarele de bază din aceste procese sunt acelea pentru anularea deciziilor prin care Traian Stancu a fost exclus din partid. Tribunalul Timiș a decis că acestea au fost nelegale și nestatutare, în contracție cu statutul respectivei formațiuni politice și cu legea partidelor. Eu consider că șansele au crescut pentru rămânerea definitivă a sentinței”, a spus, pentru stiridetimisoara.ro, Roxana Iliescu. Dacă sentința nu se schimbă după apel, Traian Stancu va trebui să revină, teoretic, în CJ Timiș.

About Post Author