26 ianuarie 2021

Tragedie la ATI, în Piatra Neamț. 10 oameni au murit într-un incendiu, 7 sunt în stare critică / VIDEO

piatra neamț

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Acolo eeau internați pacienți cu Covid. Sunt 10 morți și șapte persoane, printre care și medicul de gardă, în stare critică. Răniții sunt transferați la Iași.

Incendiul a izbucnit la Secția ATI Covid a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Primele informații sunt că opt persoane sunt internate, în prezent, la ATI. La locul dezastrului s-au deplasat toate echipajele de la ISU Neamț, dar intervenția a fost extrem de dificilă, din cauza căilor limitate de acces.

sursa foto: Exploziv TV Neamț

„Sâmbătă seară, a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment, șapte pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale”, a transmis conducerea spitalului nemțean.

Posibilă cauză, un scurtcircuit

Ministrul Nelu Tătaru s-a deplasat de urgență la Piatra Neamț și a oferit detalii despre ceea ce se știe până în acest moment. Incendiul a izbucnit într-un salon ATI, în care se aflau pacienți infectați cu SARS-CoV-2, intubați. „Medicul de gardă din secția de Terapie Intensivă are arsuri – după ultima evaluare făcută de medicul plastician – 40%, dintre care 15-20% arsuri de gradul IV pe membre”, a spus Tătaru, la Digi24. Cei opt pacienți din salonul alăturat nu au suferit din cauza incendiului vor fi transferați la Iași.

„Zece persoane au fost declarate decedate, iar şapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa. Cele șapte persoane în stare critică vor fi preluate de echipaje medicale pentru transportul la Iași.

Cei de la ISU Neamț spun, ca primă evaluare, că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit. (sursa foto: www.ziarpiatraneamt.ro)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: