Traficant de migranți arestat, după ce a luat pe capotă un polițist de frontieră

migranți

Un bărbat care transporta migranți a fost arestat, după ce a lovit cu mașina un polițist de frontieră, pe care l-a luat pe capotă. Anterior, oamenii legii încercaseră să-l oprească în trafic, dar fără succes.

Incident mai puțin obișnuit, la finele săptămânii trecute, la Timișoara. Poliţiştii de frontieră au identificat, sâmbătă, un autoturism marca Mercedes despre care aveau suspiciunea că transporta migranți. I-au făcut semn șoferului să oprească, dar acesta nu s-a supus somațiilor și a plecat mai departe. În mașină erau mai multe persoane care păreau de origine afro-asiatică. Vehiculul a fost depistat în scurt timp pe o altă stradă, fără pasageri. Unul dintre polițiști a vrut să-l legitimeze pe conducătorul auto, dar acesta a apăsat accelerația și l-a luat pe capotă.

În cele din urmă, șoferul a fost imobilizat, constatându-se că este un cetățean român. A fost identificată ulterior și adresa unde ar fi trebuit să fie duși migranții. Acolo se aflau deja 16 persoane, originare din Siria și Egipt.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Șoferul autoturismului este cercetat pentru trafic de migranţi și ultraj. Judecătorul de drepturi si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile”, a transmis Poliția de Frontieră.

About Post Author