Toamnă în mișcare, la Timișoara. Începe D.A.N.S ™

dans

D.A.N.S ™, un program complex de susținere a coregrafiei românești, animă, în această toamnă, Timișoara. Evenimentele organizate sub această „umbrelă” își propun deopotrivă să atragă public nou și să hrănească pasiunea celui deja existent.

Spectacole senzoriale, workshop-uri, ateliere de explorare urbană și management cultural, laboratoare interdisciplinare, sesiuni de dans liber – toate sunt incluse în programul D.A.N.S ™.

Acesta începe în luna septembrie, cu o sesiune de Dans Liber (3 septembrie, Casa Artelor) și continua cu „Timișoara în mișcare” (6-10 septembrie), un atelier participativ, desfășurat în cartierul Iosefin. În perioada 7-10 septembrie va avea loc atelierul de management cultural „RE.START ™”, condus de Cosmin Manolescu și destinat operatorilor culturali din Timișoara, mai ales în perspectiva anului 2023.

Mijlocul lunii aduce la librăria Cărturești Opera primul performance Corp.Vers – o colaborare artistică sub forma unui triunghi dans-poezie-video. Vor participa poeta Adela Dragomir, coregraful Cosmin Manolescu și videograful Cristian Văduva. În 17 septembrie va avea loc un performance interdisciplinar deschis publicului.

Introspecție, în luna octombrie

În octombrie, acțiunile D.A.N.S ™ îndeamnă la introspecție. „În căutarea corpului pierdut”, programat în 8 octombrie, la Teatrul German de Stat, este un spectacol-labirint pus în scenă de coregrafii Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Valentina de Piante și Cosmin Manolescu. El vorbește, prin dans, despre viață și moarte, despre încheierea unor cicluri și despre noi începuturi.

În perioada 10-13 octombrie, atelierul „Sistem viu”, condus de Cristina Lilienfeld, propune publicului explorarea anatomiei pentru a fi într-un contact mai real și autentic cu corpurile. Al doilea performance din seria Corp.Vers va avea loc în 15 octombrie, cu participarea poetei Adela Dragomir și a coregrafei Cristina Lilienfeld. Pe tot parcursul lunii, în fiecare zi de miercuri, coregrafa Alexandra Gîrbea va susține cursul de dans Movement Art.

Detaliile despre toate evenimentele vor putea fi găsite în perioada următoare AICI.

About Post Author