29 noiembrie 2020

Toaletă fără săpun la Aeroportul Timișoara, în plină epidemie de coronavirus / VIDEO

coronavirus

Teoretic suntem pregătiți de orice. Practic e mai greu. În plină epidemie de coronavirus, când peste tot ți se spune că spălatul pe mâini e prima măsură de prevenție, nu încercați să faceți asta la aeroportul din Timișoara. Uneori aici nu e nici săpun, nu sunt nici prosoape de unică folosință!

Suntem în plină epidemie de coronavirus, cu 25 cazuri confirmate până acum în România. Sunt peste 11.000 persoane în autoizolare la domiciliu și câteva zeci în carantină instituționalizată. Școlile se închid de miercuri, 11 martie, până cel puțin în 22 martie. Totul, pentru a putea limita numărul de îmbolnăviri.

Timișoara este orașul în care, până acum, au fost cele mai multe cazuri: cinci la număr. Patru pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. În prezent, în spital mai este doar o adolescentă de 15 ani, în cazul căreia ultimele teste au ieșit tot pozitive. Ministerul Sănătății a început o campanie cu sfaturi pe care trebuie să le urmeze românii, pentru a se putea proteja mai bine împotriva coronavirusului. Prima recomandare de pe listă: „Spălați-vă mâinile de multe ori”. Sună bine și e cât se poate de simplu. Doar că nu peste tot.

Închidem școli, dar nu avem săpun

„Bine că închidem școli și anulăm evenimente. Sigur, pentru prevenție. Dar nu vrea nimeni de la autorități să dea o fugă până la aeroportul din Timișoara și să meargă la toaletă? De exemplu, la zboruri internaționale? Nu există urmă de săpun în dozatoare și nici prosoape de unică folosință. Despre dezinfectant pentru mâini nici nu poate fi vorba. Și noi anulăm evenimente…”, ne-a relatat, luni seară, un cititor. Care ne-a trimis și dovada, să nu se spună că fabulează.

Ultimul comunicat transmis de Aeroportul Timișoara, duminică, după anularea zborurilor către Italia, spune că „s-au implementat o serie de măsuri de prevenire și acțiune în cazul potențialelor infecții cu noul coronavirus”. Spălatul pe mâini probabil că nu se pune. Am solicitat, marți dimineață, un punct de vedere din partea AIT. De îndată ce îl vom primi, îl vom face public.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: