TM2023: Proiecte de 74 de milioane de lei, pentru un buget de o treime. Urmează evaluarea

proiecte

foto: Seba Tătaru / Centrul de Proiecte

S-a încheiat perioada de depunere de proiecte pentru European Echoes, Inside Timișoara 2023 și Grow Timișoara 2023. Cele mai multe propuneri sunt la secțiunea Grow, unde sunt de dat 10,5 milioane de lei și au fost depuse proiecte cu un buget total de peste 50 de milioane.

Sunt 182 de proiecte înscrise pentru evaluare în cadrul sesiunii de selecție pentru programele de finanțare European Echoes, Inside Timișoara 2023 și Grow Timișoara 2023. Cele mai multe, 76, sunt proiecte mari, la care sumele alocate sunt cuprinse de la un milion, la șase milioane de lei, în funcție de programul de finanțare. Sunt înscrise, de asemenea, 71 de proiecte medii și 35 de proiecte mici.

Programul de finanțare Grow a atras 114 înscrieri din Timișoara și din țară, ale căror bugete totalizează 50,8 milioane de lei. Suma disponibilă în aceast program este de 10,5 milioane de lei, la care se adaugă două milioane, pentru contestații.

European Echoes, cu un buget de șase milioane de lei, plus un milion pentru contestații, a atras 43 de cereri de finanțare, din care 36 de proiecte cu conținut european găzduite în Timișoara. Bugetul solicitat totalizează 16,4 milioane.

Inside Timișoara a atras 25 de cereri de finanțare, în valoare de 6,84 milioane de lei, la un buget oferit de 5,5 milioane, plus un milion pentru contestații.

Banii pentru această sesiune de finanțare derulată prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara vin de la Ministerul Culturii. Proiectele vor fi întâi verificate din punct de vedere al conformității administrative și al eligibilității, iar apoi vor fi evaluate în ceea ce privește conținutul. Rezultatele finale, după contestații, vor fi cunoscute în 25 aprilie.

About Post Author