Titu Bojin: Mă întorc în PSD. Nu chiar acum și nu vrea nici funcție, dar nu vine singur

titu bojin

Plecat din PSD în 2016, înainte de alegerile locale, Titu Bojin se pregătește să revină în organizația pe care a părăsit-o pentru UNPR. Nu se gândește încă la vreo funcție și spune că întoarcerea „la vatră” depinde doar de niște formalități.

UNPR, partidul-insignă al PSD atâta vreme, va dispărea, se pare, de tot de pe scena politică. La congresul desfășurat în mare anonimat la București, la finele săptămânii trecute, s-a luat decizia unei fuziuni cu… PSD. Din Timiș a participat o delegație formată din 20 de persoane, condusă de președintele filialei, Titu Bojin.

Bojin a confirmat, pentru stiridetimisoara.ro, că va reveni în partidul în care a făcut istorie. „În principiu, da, mă întorc în PSD. Va fi hotărât de PSD și UNPR când va fi realizată fuziunea. Congresul UNPR a decis că aceasta se va face. În prima fază, probabil, se va face o alianță. Apoi, la încheierea fuziunii, ne întoarcem cu toții în PSD”, ne-a declarat Titu Bojin.

A plecat din PSD acum trei ani

Întrebat dacă vizează și vreo funcție în PSD, fostul președinte al filialei a spus că nu s-a gândit la acest aspect și că, în principiu, sunt lucruri mai importante de pus la punct în perioada următoare. Vă reamintim, în primăvara lui 2016, Bojin, care era președintele CJ Timiș la acel moment, a decis să părăsească barca social-democrată. El fusese „sărit” de pe lista PSD Timiș pentru consiliul județean, fiind trimis în judecată de Parchetul General pentru abuz în serviciu şi conflict de interese şi anchetat într-un dosar DNA. Între timp, el a scăpat de acuzații.

Din postura de cap de listă pentru UNPR, Bojin a reușit să aducă partidului condus, pe atunci, de Gabriel Oprea, trei posturi de consilier județean. UNPR deține, în prezent, și o funcție de vicepreședinte al CJ Timiș, prin Lae Oprea. Rămâne acum de văzut dacă PSD va privi cu ochi buni viitoarea eventuală fuziune cu UNPR, partid care, la un moment, urma să fuzioneze cu PMP-ul lui Traian Băsescu…

About Post Author