18 ianuarie 2021

Tirul de Terapie Intensivă s-a stricat după două zile. Probleme cu instalația de oxigen

Minunea a durat câteva zile. Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal s-a defectat deja. Ea era funcțională de luni și erau deja internați mai mulți pacienți.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din curtea Spitalul Municipal a ajuns la Timișoara vineri noaptea, iar luni, 16 noiembrie, a fost pusă în funcțiune. N-a durat decât două zile. Tirul de ATI s-a defectat în noaptea de marți spre miercuri, când a apărut o problemă la instalația de alimentare cu oxigen.

„A fost o supraaglomerare de pacienți, care toți au avut nevoie de oxigen la o presiune foarte înaltă. A apărut undeva o scădere a presiunii de oxigen. Încercăm să ne dăm seama care a fost cauza. Tirul are șase butelii de oxigen, care asigură o sustenabilitate de trei ore. Le-am spus colegilor să treacă pe buteliile de oxigen, presiunea prea mare a blocat ventilatoarele. Vom rezolva problema în cursul zilei de astăzi”, a explicat managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița.

Erau ocupate 8 din 12 paturi. Cinci pacienți au fost duși la Spitalul Județean, la Casa Austria. Ceilalți pacienți au rămas la Spitalul Municipal: doi în Urgențe, unul la secție de Medicină Internă. „Au fost medici de la noi pentru a asigura transferul optim și rapid al celor cinci pacienți de la unitatea mobilă de Terapie Intensivă către zona roșie de la Casa Austria”, a spus, la rândul lui, Raul Pătrașcu, managerul SCJUT.

În afara unității mobile, în Timiș mai sunt 45 de paturi de Terapie Intensivă: la Spitalul Județean, Spitalul „Victor Babeș”, Spitalul Municipal Lugoj și Casa Austria. De asemenea, mai sunt șase paturi ATI la Clinica Bega (pentru gravide și lăuze), patru la Spitalul „Louis Țurcanu” și șase la Spitalul de Boli Cardiovasculare. În total, în județ sunt 612 paturi pentru bolnavii de coronavirus.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: