Timișul, văzut de Charlie Ottley. O parte din imagini ajung și pe BBC / VIDEO

Charlie Ottley

Cele două filmulețe de promovare a județului Timiș, realizate de Charlie Ottley, sunt gata de lansat în lume. O parte din secvențele filmate în ultimul an aici vor fi incluse în cele trei clipuri care vor rula, șase săptămâni, pe canalele BBC. Ele vor promova mai multe zone din România.

Jurnalistul britanic Charlie Ottley a terminat filmulețele de prezentare făcute pentru județul Timiș. Sunt două – unul de un minut și unul care are puțin peste opt minute, iar pentru realizarea lor CJ a plătit aproximativ 25.000 de euro. Britanicu a lucrat timp de mai multe luni la aceste filmulețe, străbătând județul în lung și-n lat. Se regăsesc în montajul final peisajele sălbatice din estul Timișului, viile, mai multe biserici din lemn, satul rotund Charlottenburg și, bineînțeles, multe imagini din Timișoara.

„Județul Timiș este o poartă către restul țării. Dacă vii în România cu mașina, treci prin Timiș. Timișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din România și, din punctul meu de vedere, are cel mai bogat mix cultural. Arhitectura este uimitoare și este un exemplu pentru restul țării, pentru modul în care poți să renovezi și să restaurezi zone foarte mari din oraș, pentru a le reda frumusețea de odinioară. În plus, este un oraș vibrant și sunt multe lucruri pe care le poți face aici.

De aici poți pleca să explorezi județul Timiș, pentru ca mai apoi să pleci în țară. Banatul este o zonă minunată, în întregimea lui. Aici este și Parcul Național Cheile Nerei, care este incredibil, sunt Băile Herculane, sunt Porțile de Fier. Sunt multe locuri în care poți să ajungi repede de la Timișoara, cel puțin la fel de frumoase ca Transilvania sau Maramureș”, spune Ottley.

Ottley: Tot ce vezi în film găsești dacă vii aici

O parte din imaginile luate de Charlie Ottley în Timiș se vor regăsi în cele trei filmulețe de prezentare a mai multor zone din România, care vor rula, timp de șase săptămâni, pe mai multe canale din trustul BBC. Este vorba despre un contract încheiat cu BBC, pentru o campanie de promovare ale cărui costuri vor fi împărțite între beneficiari. Județului Timiș îi revine o „cotă” de 10.000 de euro. Ceilalți bani vor veni de la CJ Maramureș și primăriile din Oradea, Craiova și Brașov, dar și din Delta Dunării. Timișul se va regăsi în toate cele trei clipuri. „Vocea” acestora va fi chiar Charlie Ottley.

Cele două filmulețe realizate pentru CJ Timiș vor fi utilizate de beneficiar pentru promovarea județului și a Capitalei Culturale Timișoara 2023, în diverse contexte.

„Nimic nu este modificat în acest film. Tot ce vezi în film găsești dacă vii aici. A fost alegerea noastră să filmăm lucrurile frumoase. Nu ne-am oprit asupra lucrurilor pe care oamenii nu ar vrea să le vadă. Treaba noastră a fost să arătăm lucrurile frumoase, pentru că vrem ca oamenii să se îndrăgostească de Timiș. Sunt multe lucruri de văzut, așa că le arătăm oamenilor lucrurile de care noi credem că ar fi interesați, dacă vin aici”, conchide britanicul.

CJ Timiș va realiza, ulterior, o strategie proprie de promovare, pentru care va folosi integral producțiile semnate Charlie Ottley.

About Post Author