20 ianuarie 2021

Timișul nu este printre județele cu vulnerabilitate ridicată la Covid-19

covid

Bucureștiul și 16 județe au vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID-19. În urmă cu o săptămână, doar șase județe aveau vulnerabilitate ridicată. Timișul nu este printre ele.

În săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie, 36.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Neamț și Cluj. În același interval, 30.4% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Sibiu, Bacău și Caraș-Severin. Rata de incidență cumulată (numărul de cazuri la 100.000 de locuitori în 14 zile) cea mai mare s-a înregistrat în București, Vaslui, Bacău, Iași, Neamț, Vâlcea, Alba, Brașov și Teleorman. Sunt active 276 de focare.

În 4 octombrie erau ocupate aproape 60% din paturile de spital destinate pacienților cu Covid-19 și peste 55% din paturile ATI Covid. Sunt foarte vulnerabile Capitala și județele Alba, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vâlcea. Într-un singur județ, Mehedinți, trendul epidemiei a fost descendent în ultima săptămână.

Potrivit raportului, rata de pozitivare a testelor RT-PCR este de aproximativ 9% la nivel național, în creștere față de săptămânile trecute. În plus, o treime din testele prelucrate în ultima săptămână au fost făcute la cerere. De asemenea, 1 din 25 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: