Timișul, „bronz” în topul salariilor din România

salarii

sursa foto: Unsplash / naipo.de

Timișul este depășit la salarii nete doar de București și Cluj, arată un studiu realizat de eJobs.ro. În țară sunt zeci de mii de locuri de muncă disponibile, ceea ce arată deopotrivă existența unui deficit de personal și dorința firmelor de a angaja oameni.

Cu aproape 70.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro de la începutul anului, piața muncii este una favorabilă candidaților, în timp ce angajatorii continuă să se confrunte cu deficit de forță de muncă.

„Pentru multe categorii de candidați rămâne relativ ușor să-și schimbe locul de muncă, dar mai important este faptul că reușesc să facă acest lucru în condițiile pe care ei le stabilesc. Iar aici mă refer la salariu, beneficii, program și așa mai departe. Se află în poziția în care nu trebuie să facă foarte multe concesii. Vedem, de exemplu, multe județe și domenii în care media salarială a crescut cu cel puțin 10% față de anul trecut”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial realizat de platforma de angajare, județele cu cele mai mari salarii din acest început de an au fost București, cu o medie salarială netă de 5.000 de lei (comparativ cu 4.500 de lei în 2022), Cluj, cu 4.800 de lei (versus 4.100 de lei în 2022) și Timiș (4.700 de lei vs. 4.000 în 2022). În Sibiu, media salarială netă este de 4.500 de lei, aici înregistrându-se cea mai mare creștere față de anul trecut, când media salarială pe județ era de 3.500 de lei.

IT-iștii, în continuare cu cele mai mari salarii

Cel mai puțin se câștigă în Vrancea, Vâlcea, Galați, Suceava și Vaslui. Pentru aceste județe, mediile salariale raportate de Salario variază între 3.000 și 3.400 de lei net, pe lună.

IT-ul continuă să fie cel mai bine plătit domeniu din România, cu câștiguri medii nete de 7.020 de lei pe lună. Urmează în acest top cei care lucrează în project management, cu o medie de 6.000 de lei, angajații din banking, cu 5.500 de lei lunar, și cei din telecomunicații și automatizări, cu 5.000 de lei.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile peste 28.000 de locuri de muncă. Peste 550.000 de specialiști și-au introdus veniturile până în prezent în Salario. Salariile acoperă peste 800 de poziții diferite, pentru 62 de domenii de activitate, atât din sectorul privat, cât și de la stat.

About Post Author