Timișoreanca Evelyne Krall, premiată la cel mai mare concurs de design grafic din lume

Un poster făcut în pandemie, pentru un proiect de artă vizuală desfășurat în toamna trecută la Timișoara, a câștigat un premiu la Graphis 2020. El îi revine lui Evelyne Krall, un tânăr foarte talentat ilustrator.

graphis

„Colega noastră Evelyne Krall a luat Premiul Silver la cel mai mare concurs de Design Grafic din lume – Graphis 2020 (un fel de Oscar pentru graficieni și designeri). Premiile decernate sunt Platinum, Gold, Silver, Bronze și Mentions. Lucrările înscrise în concurs vin din toată lumea, de la artiști, designeri sau agenții. Eve a concurat cu posterul «Europa Wonderland», proiectul nostru de artă vizuală din toamna pandemică 2020”, au anunțat, sâmbătă, cei de la Asociația Contrasens.

Europa Wonderland” a fost ultimul proiect de artă vizuală deschis pentru public, în toamna anului trecut, în fosta garnizoană din Piața Libertății. Se întâmpla în octombrie 2020, cu puțin timp înainte ca Timișoara să intre, pentru multe luni, în „scenariul roșu”.

Evelyne Krall a fost implicată, de-a lungul timpului, în mai multe proiecte. „Colecționară înrăită de plante de apartament, iubitoare de feline mâncăcioase, mereu cu capul pe sus să descopere noi detalii pe fațadele clădirilor pe lângă care trece”, sună descrierea ei, pe pagina Heritage of Timișoara, unul dintre proiectele pe care și-a lăsat amprenta.

Graphis este o reputată publicație de design, fondata în 1944, la Zürich, în prezent cu sediul la New York. Graphis invită, de aproape șapte decenii, designeri și ilustratori din întreaga lume la un concurs la care selecția este foarte dură. Cele mai convingătoare lucrări primesc premiile Platinum, Gold și Silver, care sunt prezentate în anuare pe hârtie. La Timișoara au ajuns, de altfel, mai multe premii Graphis, toate obținute de Ovidiu Hrin.