21 ianuarie 2021

Timișoara va avea un viceprimar strateg și manager. Al doilea post rămâne încă liber

ruben lațcău

Dominic Fritz și Ruben Lațcău

Timișoara va avea viceprimar „un inginer ieșit din comun”. De la USR PLUS. Al doilea loc rămâne liber, până se hotărăsc liberalii să-și asume pe bune, nu doar din gură formarea majorităților la CL, respectiv CJ Timiș. Este anunțul primarului Dominic Fritz.

De luni seară, CL Timișoara va fi complet: vor depune jurământul și ultimii doi consilieri locali care nu fuseseră încă validați. Este vorba despre Cosmin Tabără, de la PNL, și Radu Țoancă, de la PSD. Va fi completată, cel puțin parțial, și formula executivă a Primăriei Timișoara.

Primarul Dominic Fritz explică de ce, foarte probabil, nu va fi ales decât un viceprimar și de ce acesta este Ruben Lațcău. „Ruben este un inginer ieșit din comun. A fost creierul care a construit, timp de un an și coordonând o echipă de aproape de 100 experți, programul meu de guvernare pentru Timișoara. Poți să-l trezești la ora 3 noaptea și să-l întrebi care sunt următorii pași pentru un nou plan de mobilitate urbană, sau cum trebuie să restructurăm Colterm sau ce se va întâmpla cu zona metropolitană ca să atragem mai mulți investitori. Va da un răspuns detaliat, dar mai ales pasionat. Cu Ruben lângă mine, Primăria Timișoara va câștiga un strateg și un manager care împreună cu mine va transforma această instituție”, a notat edilul șef, pe Facebook.

„Din păcate încă nu s-au încheiat negocierile cu PNL”

Dacă un viceprimar e clar, al doilea rămâne liber. Fritz spune clar: e al liberalilor, în măsura în care aceștia își doresc să respecte angajamentele făcute până acum doar din gură.

„Din păcate încă nu s-au încheiat negocierile cu PNL. Dar în absolut orice scenariu, un viceprimar va reprezenta cei 42% din timișoreni care au votat cu USR PLUS. Asta este motivul pentru care fac un apel către toți consilierii locali, indiferent de culoare politică, să-l voteze. Îmi doresc să-l votăm pe Ruben Lațcău în unanimitate, să trimitem un semnal puternic că împreună respectăm voința cetățenilor și că suntem în stare să colaborăm în vremuri de criză. Al doilea loc de viceprimar va rămâne liber până când putem semna un parteneriat cu PNL despre majorități stabile și asumate atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean”, conchide primarul Timișoarei.

Mingea este acum în terenul PNL și lui Alin Nica, acuzat deja de PSD că a bătut palma cu Pro România la CJ Timiș.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: