Timișoara, unul dintre cele mai sigure orașe din lume

timișoara

Este Timișoara un oraș sigur? Cei de la Numbeo.com spun că da, ei plasând capitala Banatului pe lista celor mai sigure locuri din lume. Timișoara ocupă poziția 32 la nivel mondial, fiind depășită în România doar de Cluj, care ocupă locul 23.

Informația a fost anunțată de ministrul de Interne, Lucian Bode. Sunt cinci orașe românești prezente în clasament, iar cel mai bine este situat Clujul, pe locul 23. Urmează Timișoara, pe locul 23, Braşov – poziţia 54 şi Bucureşti şi Iaşi, pe locurile 67, respectiv 84. Clasamentul a fost realizat pe baza opiniilor exprimate de utilizatorii platformei online care analizează viața în marile orașe ale lumii.

„Cinci oraşe din România, în topul celor mai sigure locuri din lume! Am fost bucuros să aflu că oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Iaşi sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, potrivit evaluării uneia dintre cele mai importante platforme care oferă date despre calitatea vieţii şi rata criminalităţii la nivel global”, a transmis, ministrul Lucian Bode.

Conform datelor oferite de ministrul de Interne, opiniile participanțiilor se referă la nivelul infracționalității, diferențe, rasiale, etnice, de gen sau religioase.

„Clasamentul reflectă percepţia persoanelor care au decis să contribuie cu date şi informaţii la baza de date a platformei, printre cei mai importanţi factori luaţi în considerare pentru determinarea gradului de siguranţă al oraşelor fiind nivelul infracţionalităţii, nivelul de îngrijorare privind agresiunile fizice şi verbale, atacurile armate sau vandalismul, nivelul de îngrijorare privind agresiuni generate de diferenţele rasiale, etnice, religioase sau de gen”, conform lui Bode.

About Post Author