Timișoara se (re)inventează. Patru zile de teatru și dans în piețele centrale

Trei piețe. Patru zile. Teatru experimental, dans, jonglerii. Trupe din Franța, Polonia și România. E Impuls – Timișoara în (Re)Construcție, un eveniment care scoate arta în stradă și o aduce aproape de oameni.

Un oraș este un organism viu. El se transformă, se reconstruiește și, în paralel, atât oamenii, cât și mentalitățile se schimbă. Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sf. Gheorghe se transformă, la rândul lor, timp de patru zile, în scene de teatru. În perioada 10-14 iulie are loc Impuls: Timișoara în (Re)Construcție, o serie de spectacole care sparg barierele convenționalului.

Evenimentul este organizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, în parteneriat cu Sezonul România-Franțași Institutul Francez din Timișoara.

Compania franceză G. Bistaki este una dintre cele mai originale companii de teatru outdoor din Europa. Cei 5 artiști-dansatori vor susține, pe 10 și 11 iulie, de la ora 21,30, două spectacole în Piața Sf. Gheorghe. Ei aduc la Timișoara „Baïna(na)”, un spectacol amuzant și postmodernist, în care recuzita este cât de poate de comună, cu saci și lopeți.

Cie Beau Geste, tot din Franța, le propune spectatorilor „Transports Exceptionnels”. Se întâmplă pe 11 și 12 iulie, de la orele 17 și 20, în Piața Victoriei. Spectacolul a fost jucat deja în peste 50 de țări și ajunge în premieră la Timișoara.

Școala de Vară de Dans Contemporan va susține spectacolul „Cadre și Forme” pe 14 iulie, de la ora 20, în Piața Sf. Gheorghe.

Ósmego Dnia este unul dintre cele mai renumite teatre din Polonia și vine la Timișoara cu spectacolul „Copiii Revoluției”. Acesta se va juca pe 13 și 14 iulie, de la ora 22, în Piața Libertății. Artiștii folosesc proiecții video, scene în mișcare, dans și păpuși, muzică.

Foarte important! Dacă v-a impresionat ceva anume într-un anumit spectacol, a doua zi puteți să vorbiți cu artiștii. La Cafea cu Artiștii are loc în fiecare zi după spectacol, începând cu ora 11. pe str. Alba Iulia nr. 2 parter, colț cu Piața Victoriei. Veți putea cunoaște artiștii, cărora le veți putea pune întrebări.

About Post Author