Timișoara, pe lista celor 50 de locuri de vizitat în 2023, în lume, potrivit revistei Time

timișoara

sursa foto: Centrul de Proiecte

Cele mai faine locuri din lume de vizitat în 2023. Site-ul revistei Time a adunat 50 dintre ele, pe baza sugestiilor venite din partea rețelei sale de corespondenți și contributori. Timișoara este unul dintre acele locuri care ar trebui vizitate, mai ales de cei pasionați de cultură și experiențe noi.

„Turismul este în plină revenire în 2023, dar sunt schimbări notabile în modul și locurile în care călătorim. Acum au mult mai multă importanță costurile reduse și există un interes real în ceea ce privește sustenabilitatea și autenticitatea. Pentru a fac această listă de 50 de locuri de vizitat în acest an, am cerut corespondenților și contributorilor noștri din întreaga lume să facă nominalizări”, sună explicația celor de la Time.

Pe lista „celor 50”, alături de, printre altele, Vancouver, St. Moritz, Brisbane, Guadalajara, Arhipelagul Tuamotu, Budapesta, Barcelona, Dijon sau Medellin, a intrat și Timișoara, orașul „care sărbătorește timp de un an cultura”.

„Al patrulea oraș ca mărime al României și capitala provinciei istorice Banat strălucește la propriu în 2023, anul în care este Capitală Europeană a Culturii. Primul oraș din Europa continentală care a avut, în 1884, iluminat electric pe străzi sărbătorește acest an cu o mulțime de concerte, expoziții și festivaluri, sub sloganul «Luminează orașul prin tine». O grădină verticală, luminată, realizată de biroul de arhitectură MAIO din Barcelona a fost amplasată în Piața Victoriei, locul unde, în 1989, s-a aprins scânteia Revoluției împotriva regimului Ceaușescu”, scrie pe site-ul Time.

Autoarea textului face totuși o confuzie între cele două expoziții Brauner și Brâncuși, pe care le nominalizează ca parte a Binalei Art Encounters. „Punctele de atracție vor fi festivalurile de jazz și artă, dezbaterile la care vor participa laureați ai Premiului Nobl, dar și acțiunile prietenoase cu natura”, mai notează aceasta.

Lista integrală poate fi consultată AICI.

About Post Author