Timișoara la cutie: experiment creativ în școli. Cu puzzle, cărți poștale și nu numai / FOTO

timișoara la cutie

Orașul în care locuiesc, pe înțelesul celor mici. Echipa „Timișoara la cutie” a pregătit o broșură special pentru elevii din clasele primare. E o alternativă de învățare care își propune să stimuleze curiozitatea copiilor.

Broșura celor de la „Timișoara la cutie” poate fi folosită atât la clasă, în completarea materiei școlare, cât și acasă, în timpul liber. „Ne-am dorit să intrăm în clase, să ținem lecții deschise în care să le povestim copiilor despre istoria, arhitectura și poveștile fascinante ale orașului. Din cauza situației sanitare în care ne aflăm, a trebuit să ne reorientăm și am făcut lucrurile un pic altfel”, spun ei.

Au fost selectate informații pe care ar trebui să le știe orice copil care locuiește în Timișoara, grupate în patru categorii: geografie, istorie, organizare administrativă și… turist în propriul oraș. La finalul fiecărui capitol, cei mici își pot testa cunoștințele despre orașul lor.

Broșura și exercițiile oferă baza de cunoștințe despre Timișoara, în timp ce orientarea în spațiu, perspectiva 3D sau abilitățile practice se dezvoltă construind clădiri istorice în miniatură, realizând un puzzle cu cartierul Cetate, colorând și completând cărți poștale. Au fost create, de asemenea, pachete speciale pentru elevi care cuprind planșele unor clădiri istorice din care se pot crea miniaturi, cărți poștale de colorat, puzzle cu cartierul Cetate, broșura cu lecțiile despre Timișoara.

Toate detaliile se găsesc pe www.timisoaralacutie.ro, secțiunea Educație.

About Post Author