Timișoara e „verde”. Rata de infectare, sub 1,5 / 1.000

După mai bine de jumătate de an de restricții severe, dar și o carantină de trei săptămâni, Timișoara e în „zona verde” a ratei de infectare. Acest indice a ajuns, sâmbătă, la 1,4.

timișoara

În 25 martie, Timișoara ajungea la o rată de infectare de 8,43. Orașul era în carantină din 8 martie și trecuse deja printr-un scandal legat de prelungirea acestei măsuri. În 21 aprilie, după aproape o lună de scădere, rata de infectare ajunsese la 3,11 / 1.000 de locuitori. A fost ultima zi de „zonă roșie” pentru capitala Banatului.

În 22 aprilie, acest indice a fost de 2,99 și a continuat să scadă. Sâmbătă, 8 mai, potrivit surselor noastre, Timișoara a ajuns la 1,4 / 1.000 de locuitori și este, oficial, în „zona verde”. Asta înseamnă, de exemplu, că sălile de spectacol și localurile vor putea fi deschise, în interior, la 50% din capacitate. Totul depinde acum de evoluția din perioada următoare.

UPDATE: Din 9 mai, Timișoara iese de pe anexele cu restricții, urmând să se aplice regulile generale din HG nr. 432 / 2021, a stabilit CJSU Timiș. Asta înseamnă și că vor fi permise „organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție”.