Timișoara City Marathon 2023, ultimele zile de înscrieri

Timișoara City Marathon

Timișoara City Marathon se pregătește în aceste zile pentru cea de a șaptea ediție. Are loc etapa finală a înscrierilor, care se vor încheia pe 16 octombrie. Startul ultimului eveniment important de alergare din orașe are loc duminică, în 22 octombrie.

„Anul acesta sărbătorim prin alergare și (re)descoperim frumusețile Capitalei Europene a Culturii în cadrul celor patru curse pregătite: Maratonul «Cavalerii Cetății» by Flexik Automation. Startul tradițional al maratonului de 42 de km va fi dat pentru cei 50 de participanți din fața bisericii din Otelec, începând cu ora 8.30; Semimaratonul «Eugeniu de Savoya» by Forvia/Hella, cu punct de start în Piața Libertății din Timișoara, la ora 10. La această cursă sunt așteptați150 participanți. Crosul «Poarta Forforosa», cursă de 10 km, ar startul programat la ora 10, în Piața Libertății din Timișoara, pentru cei 450 de participanti. Crosul «Batalionul Banat», de 3 km, așteaptă la start cu voie bună 350 de participanți, în Piața Libertății, la ora 13”, au anunțat organizatorii.

Cei mai buni alergători vor fi premiați.

„Suntem tot mai aproape de ziua în care ne programăm cu toții ceasurile pentru Timișoara City Marathon. Ediția din acest an, cu numărul 7, va fi una specială. Orașul nostru traversează un an cu totul deosebit, ceea ce contribuie la organizarea într-un mod original și atipic a acestei competiții sportive. Ne așteptăm atât la o participare semnificativ mai mare a competitorilor, cât și la reacția entuziastă a publicului implicat în aceste luni în multe evenimente desfășurate în comunitate”, spune Alexandru Lorinti, președinte Club Sportiv Alergotura.

La această ediție a Timișoara City Marathon au fost invitat, la Crosul „Batalionul Banat” – 3 km și la Crosul „Poarta Forforosa” – 10 km, copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, respectiv 14 și 17 ani. Participarea lor este gratuită.

De asemenea vor fi alocate câte trei locuri gratuite la oricare dintre cursele evenimentului pentru cluburile de atletism din Timiș, pentru a oferi o șansă cât mai multor juniori și tineri să participe la eveniment. La ediția 2023 a Timisoara City Marathon vor participa sportivi din Serbia, Ungaria, dar și alergători din Germania, Franța și Marea Britanie.

Înscrierile la Timișoara City Marathon se pot face prin completarea formularului de înscriere, până la 16 octombrie. Toate detaliile legate de condițiile de participare și program pot fi consultate aici.

About Post Author