Timișoara 2023 are un partener oficial: Banca Transilvania

banca Transilvania

Banca Transilvania devine partener principal al Timișoarei 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Banca va susține, prin sponsorizări, proiectele mari și va oferi operatorilor din Programul Cultural Timișoara 2023 soluții dedicate de finanțare.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, este, de acum, partenerul principal al Capitalei Culturale Europene 2023. „Pentru noi, Timișoara 2023 este un proiect de țară și ne vine natural să ne implicăm pentru că simțim că este rolul nostru să fim acolo, să finanțăm, să susținem România și românii. Întreaga efervescență culturală, turistică și socială care se construiește în jurul acestui titlu poate genera investiții, prosperitate și poate fi startul unui cerc virtuos”, spune Ӧmer Tetik, directorul general de la Banca Transilvania.

BT va susține la nivel centralizat promovarea și comunicarea proiectului. De asemenea, în baza unei sponsorizări, va sprijini proiectele mari ale Centrului de Proiecte Timișoara și ale Centrului de Cultură și Artă. Pe de altă parte, banca va susține descentralizat Programul Cultural Timișoara 2023, ONG-urile și operatorii care implementează acest proiect. Operatori din Programul Cultural Timișoara 2023 vor avea la dispoziție „produse și soluții de finanțare concepute pentru a susține activitatea acestora”.

În 2023, pe lângă Timișoara, vor fi capitale europene ale culturii și orașele Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria). Deschiderea oficială pentru Timișoara 2023 este programată în perioada 17 – 19 februarie. Programul urmează să fie anunțat în scurt timp.

About Post Author