23 octombrie 2020

The Galactic Imaginarium – TGIFF stă să înceapă. Surprize pentru pasionații de filme SF

tgiff

Mai sunt câteva zile până la deschiderea primului festival de film Science Fiction și Fantasy din România. The Galactic Imaginarium – TGIFF va avea opt secțiuni, din care șapte online, pentru a putea aduna, în condiții de maximă siguranță, câți mai mulți pasionați ai filmului SF din toată lumea.

În perioada 23 – 26 septembrie, de la ora 21, vor avea loc 4 seri de cinema drive-in, în parcarea de la Sala Polivalentă din Dumbrăvița. Participarea este gratuită, fiind condiționată de înscrierea online cu minimum 36 de ore înainte de eveniment,. Formularele se găsesc aici. Fiecare din cele patru seri va fi deschisă de președintele juriului TGIFF, Irina Margareta Nistor.

Sunt, în total, 44 de filme scurte, din două secțiuni: selecția oficială din festival și selecția „Final Cut”, cu filme foarte bune, care nu au intrat în selecția oficială. Filmele sunt grupate în patru categorii (Science Fiction, Fantasy, Animație și Director of the Future – regizori sub 21 de ani). Cel mai bun film din fiecare categorie va fi recompensat cu unul dintre trofeele TGIFF.

Șapte zone de întâlnire

În zilele de sâmbătă și duminică, 26 și 27 septembrie, vor avea loc celelalte manifestări din festival. Sunt șapte „camere” virtuale:

  • două zone de conferințe (Zoom 1 și Zoom 2)
  • serverul Discord, pentru nevoile de discuții și socializare ale participanților
  • pagina de Facebook, unde se vor organiza evenimente de Facebook Watch Party
  • canalul de youtube.com care va găzdui o parte din materialele video furnizate de participanții în program
  • site-ul boardgamearena.com, unde se vor organiza sesiuni de board games online
  • canalul twitch.tv al festivalului, unde vor avea loc sesiune de video gaming în timp real

Discuții pentru fani

Zona de conferințe Zoom 1 va fi destinată prezentării filmelor din selecția oficială. După vizionare, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri cu unul sau mai mulți membri din echipa de producție a filmului. Sesiunile vor fi moderate de oaspeții de onoare ai festivalului:

  • Adrijana și Dragic Rabrenovici, din Montenegro, organizatorii celui mai mare festival de literatură fantastică din estul și centrul Europei, la Bijelo Polje
  • Jovan Ristic și Miroslav Lakobrija, co fondatorii și organizatorii festivalului de film fantastic de la Belgrad
  • Rachael Kelly din Belfast, Irlanda de Nord, autor de proză fantasy și co-fondatoare a portalului de film cinepunked.com
  • Marcin Klak din Polonia, fan invitat special, care are un site de recenzii de festivalul și convenții Science Fiction și Fantasy

La moderare vor mai participa Florin Kevorkian (UNATC) și Cristian Vicol (scriitor de proză SF).

Syrio Forel, în direct

Zona de conferințe Zoom 2 va avea prezentări, workshop-uri, conferințe și dezbateri. Cele mai importante sunt cele în care participă actorul britanic Miltos Yerolemou, cu roluri în serialul TV „Game of Thrones” și în filme ca Star Wars VII – The Force Awakens, Danish Girl, Murder in Orient Express și multe altele. Amintim workshopul de Water Dancing, stilul de scrimă predat de personajul interpretat de Syrio Forel Ariei Stark. Miltos va avea o sesiune de Meet & Greet cu acordare de autografe, în care actorul va conversa cu fanii săi, va face selfie-uri online și le va scrie autografe personalizate. Participarea la aceste elemente de program se face pe baza de bilet cumpărat separat, biletele fiind disponibile la adresa https://bilete.ro/tgiff.

Filme de Gopo

TGIFF are ca partener, la ediția din 2020, Arhiva Română de Filme. Aceasta va difuza în regim de streaming online, în zilele de 26 și 27 septembrie, două filme de Ion Popescu Gopo: „Comedie fantastică” și „Faust XX”. Filmele vor avea subtitrare în limba engleză, pentru participanții din străinătate. Ele vor fi prezentate de regizorul Bogdan Mihăilescu, în zona de conferințe Zoom 2.

Gala de premiere va avea online, pe Zoom 2, în 27 septembrie, de la ora 20. Ea va fi prezentată de Irina Margareta Nistor și de Sorin Ciutacu, de la Universitatea de Vest din Timișoara, fiind difuzată din studioul TV al Universității de Vest.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: