Termal și Heaven n-au contracte cu primăria. Dar au apă și curent, pentru că sunt buni platnici

termal

sursa foto: ZHH Termal

Ștrandurile Termal și Heaven sunt deschise, în continuare, fără ca societățile care le gestionează să aibă contracte de închiriere cu primăria. În august 2021, viceprimarul Cosmin Tabără solicita, în numele muncipalității, debranșarea celor două baze sportive de la apă rece și energie electrică.

„Vă rugăm să procedați la debranșarea curentului electric al bazei sportive și de agrement SC Elaine SRL (ștrandul Heaven), situată în Timișoara, Aleea Ripensia nr. 40, și a SC GPG Company SRL (ștrandul Termal), situată în Timișoara, bd. Vasile Pârvan nr. 9, ambele entități juridice ocupând în prezent fără titlu legal, locațiile menționate (…) Menționăm faptul că titlul legal, respectiv contractele de închiriere ale acestor entități juridice au expirat prin ajungere la termen.

Primăria Municipiului Timișoara nu este de acord cu prelungirea contractelor de închiriere, iar chiriașii refuză să predea locațiile ocupate fără titlu legal (…) considerăm necesară măsura debranșării locațiilor de la energie electrică în scopul evitării acumulării de către chiriași a unor sume restante”, era notat în adresele respective.

Întâi pandemia, apoi facturile plătite

Un an mai târziu, cele două ștranduri sunt încă funcționale. Enel și Aquatim au transmis, vara trecută, că nu pot fi făcute debranșări, având în vedere starea de alertă generată de pandemie. Aceasta a fost ridicată undeva în luna iunie.

Tăbără susține că a revenit cu noi solicitări de debranșare, iar răspunsul, cel puțin din partea uneia dintre firmele de utilități, a fost suprinzător,

„În momentul în care am ieșit din pandemie, în 8 sau 9 iunie, am revenit cu o nouă adresă. Am depus-o și la Curtea de Conturi, am solicitat din nou debranșarea, atât de la Aquatim, cât și de la Enel. De la Aquatim am primit răspunsul că este un client bun plătitor, și Termalul, și Heaven, și că nu îi vor debranșa (…) Răspunsul Enel a fost că îi vor notifica și le vor da preaviz. Nu știu ce s-a mai întâmplat, dacă îi vor debranșa sau nu”, spune viceprimarul.

Potrivit lui Tabără, a fost făcută o eroare în momentul în care s-a cerut în instanță doar anularea contractelor de închiriere. „Părerea mea este că ar fi trebuit cerută și anularea contractelor subsecvente. Contractul de utilități nu putea să fie mai lung decât contractul de închiriere. Ei au rămas cu contractul de utilități și contractul de închiriere între ei și primărie este anulat”, afirmă acesta.

Procese multe și cam degeaba

În 2020, Primăria Timișoara anunța că SC Elaine SRL, firma care deține ștrandul Heaven, a fost amendată că avea activitate, deși nu avea acord de funcționare. „Între anii 2015 și 2020, au existat 10 dosare pe rolurile instanței de judecată în care SC Elaine SRL a contestat procesele-verbale de constatare a diferitelor contravenții emise de Poliția Locală a Municipiului Timișoara. Nouă procese au fost câștigate, unul singur fiind pierdut pe viciu de procedură”, spuneau reprezentanții PMT.

În luna iulie 2022, și primarul Dominic Fritz anunța „o victorie de etapă importantă pentru respectarea legii în Timișoara”. Firma care administrează clubul Heaven trebuie să restituie peste 250.000 de lei, venituri obținute în perioada când Poliția Locală i-a suspendat activitatea pentru că funcționa ilegal. Amenda inițială era de 750.000 de lei, dar aceasta a fost redusă de instanță.

Ștrandul Termal ar avea, pe de altă parte, spune Cosmin Tabără, datorii de circa nouă milioane de lei, reprezentând redevențe neachitate.

About Post Author