Terenul de fotbal de la Electrica se întoarce la copii. Poliția Locală l-a mințit pe Robu

terenul de fotbal

Terenul de fotbal de la Electrica, transformat în parcare pentru Poliția Locală, le rămâne copiilor. Primarul Nicolae Robu a decis anularea HCL emise în luna martie, care dădea parcela către „locali”. A fost nevoie de două luni de constroverse până când edilul s-a convins că a fost efectiv mințit de Dorel Cojan și subordonații acestuia.

În martie 2019, CL Timișoara vota o hotărâre „privind dezlipirea şi alipirea parcelei în suprafață de 7.073 m.p., înscrisă în C.F. nr.444783-Timişoara str. Renașterii nr.28 și darea în administrare către Direcția Poliției Locale, a imobilului-teren în suprafață de 1281 m.p., rezultat în urma alipirii nr. cadastral 444784 cu nr. cadastral 446529”. Poliției Locale i se permitea să transforme în parcare un teren de fotbal cu suprafață sintetică. Mașinile erau deja „trase” acolo de ceva vreme, iar situația a ajuns și pe rețelele de socializare. La finele lunii aprilie, câțiva părinți au încercat să-și prezinte punctul de vedere în consiliul local, însă au fost repeziți de primarul Nicolae Robu. „Am fost informat că este o amenajare făcută fără autorizație. Sunt două terenuri acolo, în stare diferită. Pe celălalt l-am și văzut folosit de multe ori, eu nu am fost de multe ori acolo, dar întâmplarea a făcut ca de câte ori am fost să nu văd activitate”, declara edilul.

Terenul de fotbal transformat în parcare

Dorel Cojan, directorul Poliției Locale Timișoara, a încercat să justifice, în același plen, necesitatea unei noi parcări. „Mașinile noastre sunt dotate cu sisteme de transmisie prin STS, e prin rețea guvernamentală, stau prin străzile lăturalnice, dacă ar fi furată o stație s-ar realiza o problemă la nivel guvernamental”, afirma directorul PLT, potrivit căruia terenul respectiv ar fi stat aproape nefolosit tot timpul. Ulterior, Asociația Club Sportiv Electrica 1929 a făcut o plângere prealabilă împotriva HCL, adresa în cauză fiind luată în discuție în plenul CL.

Cu acea ocazie, Robu a îndulcit tonul, admițând, oricât de ciudat ar părea, că nu ar fi fost corect informat de cei din subordinea sa. „Am fost de acord cu schimbarea de destinație a unei baze care nu figurează ca bază sportivă, amenajată în condiții ilegale, fără autorizație, dar numai după ce mi s-a spus că sunt filmări și dovezi că acel teren nu este utilizat pentru sport. Dacă aș fi avut dovada că este utilizat cu adevărat pentru sport (…) nu aș fi fost de acord cu desființarea lui”, a spus edilul.

„O să mai analizăm, poate că am greșit, fiind dezinformați. Informațiile erau așa cum le-au prezentat aici, dar vă spun că am o strângere de inimă și nu exclud ca informațiile să nu-mi fi fost transmise cu acuratețe. Este posibil să se întoarcă copiii la Electrica, nu exclud. Este posibil să nu fi primit informațiile corecte și de aceea am cerut să lăsăm tranșarea situației pentru ședința viitoare (…) Dacă se confirmă că acel teren este folosit de copii, voi propune consiliului să anuleze decizia luată.”

Nicolae Robu, 21 mai 2019

S-a decis o amânare a unei decizii în acest an, iar deznodământul a fost unul fericit pentru micii fotbaliști. În plenul CL din 29 mai, primarul Robu a dispus anularea hotărârii din martie. „Am primit informații contradictorii. De la Poliția Locală mi s-a spus că nu este folosit terenul. Întâmplător am fost în zonă o dată, nu să mă interesez cum e folosită baza sportivă, și am văzut că terenul de alături era folosit, se făceau antrenamente, pe acesta chiar atunci nu era nimeni. De la distanță am văzut că anumite zone erau înnegrite. Când am fost informat că e un simplu covor, care e și degradat acolo, am asociat cu ce îmi rămăsese în memorie de la acea prezență în zonă și am crezut că ceea ce văzusem eu înnegrit reprezintă degradările”, a spus, senin, edilul-șef.

Robu admite acum și că a fost mințit fără clipire de cei de la Poliția Locală. „ „Da. Eu am luat-o că s-au înșelat, cum m-am înșelat și eu. Li s-a părut că o bază folosită zi de zi, de la ora 16 și până la ora 20, e puțin folosită. Or, o bază sportivă nu poate fi folosită 24 de ore din 24. Copiii sunt la școală dimineața, nu pot să vină la antrenamente”, a mai declarat primarul Timișoarei. În plenul din aprilie, Tatiana Neamțu, cea care a făcut publică situația pe rețelele de socializare, îi spunea edilului: „Sunt șase echipe care se antrenează în paralel. Dacă se monitorizează de la 8 dimineața și până la ora 16, terenul este gol, acești copii sunt la școală (…) De la 17 la 20, dacă se monitorizează, este altceva”…

About Post Author