Teorii conspiraționiste a la Robu: Se aruncă intenționat gunoaie pe stradă, iar Garda de Mediu acționează politic

Cineva aruncă intenționat gunoaie pe stradă, pentru ca Garda de Mediu să amendeze Primăria Timișoara! Este ceea ce susține Nicolae Robu, care continuă războiul cu instituția despre care spune că nu face nimic împotriva marilor poluatori. Între timp, pe rețelele de socializare sunt sute de fotografii cu mormane de gunoi la aproape fiecare colț de stradă.

Primăria Timișoara a fost recent amendată de Garda de Mediu Timiș cu 15.000 lei, pentru gunoiul din oraș. Nicolae Robu susține însă că e doar praf în ochi, și încă la comandă politică, pentru că, de fapt, GM nu face nimic împotriva celor care poluează la greu orașul. „E suficient să creeze cineva o grămadă de gunoi și merge Garda de Mediu și dă amendă primăriei. Această instituție în ochii mei a decăzut și persoanele de acolo, o să le vină rândul, stați liniștiți, să dea și ei teste de competențe. Nu le este rușine? Eu, ca primar al Timișoarei, le cer să ne spună numele companiilor care poluează. Să spună oficial. Eu știu cine și lupt cu aceste firme. Lupt pentru Timișoara, nu pentru mine. Mie nu fac decât să-mi creez adversități în diverse cercuri pentru lupta pe care o duc (…) O să vedeți că iar va veni o amendă, că pun pe cineva să pună niște gunoi în stradă și apoi se duc în control și începe. Prefectul dă un comunicat, Garda de Mediu dă o amendă. Este foarte simplă să regizezi lucruri de genul acesta”, spune edilul.

Robu continuă să susțină că Timișoara nu este „sufocată de gunoaie, cum ne prezintă unii” și că se face constant curățenie. Primarul face însă afirmații grave, potrivit cărroa se aruncă intenționat deșeuri pe stradă, ca să aibă el probleme. „Vreți să vă spun ce s-a întâmplat când a fost vizita președintelui Iohannis? Am dispus o trecere de verificare, m-am așteptat să fie o diversiune și să fie scos gunoi pe traseul de la aeroport până în centru. A fost un morman de gunoi pus intenționat. A fost ridicat de urgență și, după jumătate de oră mai era puțin până la aterizare, m-am gândit să facem o verificare, nu cumva l-au pus la loc? S-a făcut verificarea și era pus la loc. Păi ăștia sunt oameni? Ăștia țin la orașul lor? Ăștia ar face orice rău orașului lor, numai să-și facă ei jocurile politice”, a declarat Nicolae Robu.

Dincolo de „filmele” edilului șef, pe rețelele de socializare sunt sute de fotografii care arată mizeria care tronează la aproape fiecare colț de stradă. Nu contează că e în centrul orașului sau în alte cartiere, saci cu deșeuri, canapele, saltele și fotolii uzate putrezesc pe domeniul public.

About Post Author