Teatru la înălțime, din nou în Piața Victoriei: Artă suspendată de o macara uriașă, la FEST-FDR

Din Italia, Polonia sau Spania, cu macarale și ziduri rotitoare – așa sunt spectacolele de teatru care fac parte, în acest an, din programul secțiunii Outdoor a FEST-FDR. La jumătatea lunii iunie, veți avea parte de câteva zile interesante, cu 6 întâmplări spectaculoase.

Secțiunea FEST Outodoor a FEST-FDR, organizat de Teatrul Național din Timișoara, cu sprijinul Primăriei și al CL Timișoara, are loc în perioada 13 -18 iunie. Vor fi 6 show-uri spectaculoase în aer liber, în Piața Victoriei: actori-zburători suspendați de brațul unei macarale uriașe, actori-acrobați dansând vertical pe ziduri rotitoare, efecte pirotehnice, iluzii optice și povești.

FEST Outdoor începe, joi, 13 iunie, la ora 22, pe platoul din fața Teatrului Național, cu spectacolul „Station” al cunoscutei companii spaniole de balet aerian Voalá. Roberto Strada este directorul și coregraful companiei, celebru pentru numeroasele show-uri aeriene organizate de Capitalele Europene ale Culturii, începând cu 1992. „Station” este o comedie sensibilită și inediă, al cărei unic decor este cerul și sunetul inconfundabil al bandoneonului. A doua reprezentație este programată vineri, 14 iunie, de la aceeași oră.

Sâmbătă, 15 iunie, și duminică, 16 iunie, tot de la ora 22, în același loc, compania italiană eVenti Verticali revine la Timișoara cu spectacolul „Quadro”, în care artiștii vor evolua pe o scenă verticală, la peste 25 de metri înălțime.

Ultimele două reprezentații readuc luni, 17 iunie, și marți, 18 iunie, de la ora 22, în Piața Victoriei compania poloneză Kto Theatre, cu unul dintre cele mai cunoscute titluri din repertoriul său. The Fragrance of Time / Parfumul timpului a călătorit din Brazilia până în Tunisia, din Mexic până în Coreea de Sud.

Primăria Timișoara a alocat din bugetul local 1 milion de lei pentru acest festival.

About Post Author