Teatru în camion. Cargo Berlin – Timișoara, proiect Rimini Protokoll

rimini protokoll

Un spectacol de teatru în mișcare, un camion reconvertit și viață pe doi metri pătrați. Este experimentul Cargo Berlin – Timișoara, spectacolul care te invită să fii spectator în viața a doi şoferi de TIR. Vorbim despre o coproducție Rimini Protokoll – Teatrul Basca.

„Cargo Berlin – Timișoara. O plimbare de documentare, cu camionul” pune în centrul atenției un trailer modificat, cu 46 de locuri destinate publicului, în care doi șoferi de camion își spun poveștile. Camionul este transformat în sală de spectacol, are o fereastră pe partea laterală, un sistem audio și reflectoare în exterior. Publicul se așază în interiorul camionului, unde odată erau stivuite mărfurile. Și pleacă într-o călătorie.

„Spectacolul te invită să fii în mijlocul poveștilor celor doi, dar și al provocărilor pe care le întâmpină transportatorii de marfă pe trasee. Traseul va include staționarea în anumite puncte cheie precum rampe de manipulare a mărfurilor, depozite, puncte de control și multe altele”, spun producătorii.

Premiera „Cargo Berlin -Timișoara” are loc în 31 martie, de la ora 19. Spectacolul se va juca până în 27 mai. Punctul de start este mereu stația de autobuz Punctele Cardinale. Biletele pot fi cumpărate de AICI.

Spectacolul se bazează pe cel din Bulgaria – CARGO Sofia X, pus în scenă în 2006 de Rimini Protokoll, companie înființată în anul de Helgard Haug, Stefan Kaegi și Daniel Wetze. Teatrul Basca s-a înființat în Timișoara, desfășurând proiecte de teatru, film, muzică și circ cu, pentru și despre persoanele aflate în dificultate.

Echipa tehnică

Concept: Stefan Kaegi
Regie și scenariu: Jörg Karrenbauer
Management Producție Rimini Protokoll: Maitén Arns, Jörg Karrenbauer
Management Producție Teatrul Basca: Ana Maria Ursu
Dramaturgia: Andrei Ursu
Cântăreață: Jacqueline Kohl
Assistent Director: Cristina Băldău
Șoferii de tir//actori: Denis Iancu, Dalian Lucian Deac
Sunetist: Cristian Popescu (Jimmy)
Artist Vizual: Flavius Marușca
Design: Dan Ungureanu
Foto: Diana Bilec

About Post Author