2 iulie 2020

TeachU. Meditații gratuite pentru liceenii din România, inclusiv la limba japoneză

teachu

Meditații gratuite la matematică, chimie, fizică, japoneză sau rusă. Dar nu numai. Liceenii pot primi ajutor la peste 25 de discipline de studiu, pe o platformă creată de studenți la Oxford sau Cambridge. TeachU poate fi ajutor important în pregătirea pentru Bac, dar nu numai.

Teachu.ro este cea mai nouă platformă de meditații dedicată liceenilor din România. Ea aduce laolaltă mentori, profesori sau tineri cu performanțe, și liceeni care vor să aibă rezultate mai bune la școală sau, pur și simplu, vor să învețe ceva nou. Meditațiile se țin pe Skype, prin conferință video, și sunt gratuite. În trei săptămâni de la lansare, platforma a adunat peste 100 de meditatori în diverse domenii și peste 350 de elevi. În total, au fost peste 600 de ore de meditații. iar întâlnirile dintre aceștia au generat peste 600 ore de meditații.

Proiectul face parte din programul „Creatori de viitor”, o competiție de idei la care au luat parte liceeni performeri ce trebuiau să găsească soluții la diverse nevoi ale tinerilor de vârsta lor. TeachU este acum o platformă de educație nonformală, prin care elevii să se ajute unii pe alții, așa cum o fac, de altfel, și în viața reală. Momentul lansării a coincis cu o perioadă în care educația s-a mutat în online și, cu atât mai mult, este resimțită nevoia unui astfel de proiect.

Puteți deveni mentor

Unul dintre inițiatorii proiectuluis este Gabriela Diana Oprea, fostă olimpică internațională la chimie, acum studentă la Oxford University, Department of Chemistry. „Timpul scurt până la bacalaureat face ca interesul față de materiile studiate pentru examen să fie foarte mare. Încercăm să împărțim studenții pe niveluri de cunoștințe, iar mentorii să lucreze în grup cu ei. Suntem însă într-un deficit de mentori în special la materiile studiate la Bac. Dacă stăpâniți bine una din materii, vă invităm să vă alăturați comunității noastre și să dăm mai multe șanse liceenilor care poate nu au posibilitatea unor meditații plătite”, spune tânăra.

Gabrielei Oprea i s-au alăturat și studenți români care studiază la universități de top: Iulia Mitrache, studentă la Facultatea de Drept, Universitatea București, fostă olimpică internațională la filosofie, Dan Mirea, student la University of Cambridge, fost olimpic internațional la biologie și lingvistică, dar și liceeni precum Sebastian Romeo Pintilie, olimpic internațional la biologie. Lista materiilor la care un tânăr poate să ia meditații gratuite prin platforma TeachU.ro include peste 25 de discipline. de la limbi străine ca arabă, engleză, rusă sau japoneză, până la matematică, fizică sau chimie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: