25 septembrie 2020

Taxa pentru piața volantă nu crește. Cine a plătit în plus primește banii înapoi

piața volantă

Producătorii care vin la piața volantă de la stadion nu vor plăti mai mult pentru loc. Asta, deși unii dintre ei au fost deja „taxați” de cei de la Piețe SA. Majorarea nu a fost pe placul primăriei, iar CL este unic acționar la societate de piețe.

Taxa pentru producătorii care vin la piața volantă de la stadion ar fi trebuit să se majoreze de 50% de la 1 iulie. Până acum, aceasta era de 200 de lei. Unii producători au plătit deja 300 de lei, pe chitanțe tăiate de cei de la Piețe. Alții n-au vrut, deși era în pericol de a-și pierde locul.

Întrebat, la finele săptămânii trecute, ce părere are despre această mărire, primarul Timișoarei spunea că i se pare „nepotrivită o astfel de majorare”. Edilul susținea că nu știe nimic despre decizia celor de la Piețe SA. Acum, a revenit asupra subiectului.

„Un grup de producători mi-a adus astăzi la cunoștință că SC Piețe SA a decis în Consiliul de Administrație majorarea prețului pe care producătorii au a-l plăti pentru a-și putea vinde marfa în Piața Volantă. (…) Am transmis Consiliului de Administrație al SC Piețe SA solicitarea să anuleze majorarea decisă, reunindu-se, în acest sens, într-o ședință de îndată, iar dacă unii producători au plătit deja tariful majorat, să li se returneze diferența în cauză”, a postat edilul, pe Facebook.

Piețe SA, în pierdere, dar cu explicații

Piețe SA este condusă de Ioan Nasleu, unul dintre apropiații, din ultimii ani, ai primarului Timișoarei. Potrivit raportului de activitate pe 2019, societatea este pe minus, având pierderi declarate de peste 180.000 de euro. Realizările au fost amenajarea unui spațiu modern pentru colectarea gunoiului în Piața 700, reamenajarea pieței volante din Soarelui și târgul de produse tradiționale din Piața Traian. Căsuțele pentru târg au costat 70.000 de euro. Cei de la Piețe SA au detaliat însă pe Facebook, spunând că au făcut mai multe investiții, astfel că, de fapt, nu a fost vorba de pierderi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: