Taverna Racilor, închisă de OPC. Pescobar: Dacă mă mai șantajați, anunț Parchetul! / FOTO
Deschisă cu tam-tam la începutul verii, Taverna Racilor din Timișoara a fost închisă în urma unui control de la Protecția Consumatorilor. Era o adevărată „bombă”, spune șeful CRPC Vest. Paul Nicolau, „Pescobar”, proprietarul localului, acuză presiuni politice.
Restaurantul deschis de faimosul „Pescobar” la Timișoara a fost luat la puricat de cei de la OPC. Taverna Racilor funcționează de la începutul verii și e aproape întotdeauna greu de găsit un loc la masă. În meniu e inclusiv „doradă bincuvântată de la Muntele Athos”.
Controlul celor de la OPC a arătat însă că Nedsea SRL – Restaurant Taverna Racilor funcționează fără autorizație din partea Primăriei Timișoara, fiind prezentat doar „un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale”. În depozite au fost găsite 271 kilograme de pește și fructe de mare păstrate în condiții improprii, unele expirate de mai multe zile.
„Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat autorizația sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor în condiți de temperatură de refrigerare (toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectate corespunzător, prezentând urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era insalubru. Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă”, a transmis Mihai Alin Gubandru, șeful CRPC Vest.
Societatea comercială a primit un avertisment și o amendă în valoare de 15.000 lei. Restaurantul a fost închis până la remedierea problemelor și au fost oprite definitiv de la vânzare produsele neconforme.
„Voi anunța parchetul”
Psul Nicolau, cel căruia i se zice „Pescobar”, a postat pe Facebook un filmuleț în care acuză presiuni politice. „Nu intru în politică! Nu dau bani niciunui partid politic și niciunui individ care mă șantajează! Dau bani doar statului român prin taxe și impozite (…) Dacă mă mai șantajați și puneți presiune, voi anunța parchetul! Dacă au mai fost imperfectiuni le remediem, se minte grosolan la TV și în media, iar domnii de la OPC nu opresc aceste minciuni nenorocite. Nu s-au găsit viermi, nu s-a găsit pește stricat sau împuțit, ci doar produse la temperatură neconformă, în loc de -18 grade la – 6 grade (…) Încetați cu abuzurile asupra mea, tot ce a trebuit remediat am remediat, nu suntem mai presus de lege. Suntem singurul restaurant din istoria ANPC al cărui nume a fost «promovat» la TV”, a transmis acesta.
De ceva vreme, OPC furnizează și numele localurilor și magazinelor pe care le controlează și unde găsește nereguli. Iar în fotografii se văd produse mucegăite sau cu termene de valabilitate expirate.
La Taverna Racilor Herăstrău, pe unde OPC a trecut la începutul săptămânii, s-a înregistrat la păstrare fix aceeași temperatură „de – 6 grade Celsius în loc de optimul – 18 grade Celsius”. Restaurantul din București a fost închis a treia oară în această vară, fiind redeschis imediat. „Pescobar” urmează să inaugureze un local similar și la Cluj.