26 ianuarie 2021

Tătaru: Nu lockdown, dar pot fi restricții suplimentare pe județ sau localități

tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că nu se pune problema unui nou lockdown din cauza coronavirusului. Vor fi impuse însă restricţii suplimentare, în funcţie de evoluţia epidemiologică pe judeţe sau localităţi.

„E din ce în ce mai gravă situaţia în toată ţara şi în toată Europa. Vedem că avem cazuri, se merge la 50.000 pe zi în Franţa, la 26.000 în Marea Britanie, 21.000 în Italia, 20.000 în Spania. Sunt evoluţii ale unui val doi, pe care noi îl lipim de valul întâi de la noi. Să nu ne gândim atât de departe la sărbători, să ne gândim la următoarea săptămână. După cum ştiţi, evaluăm fiecare localitate în parte. Dacă impunem restricţii, le impunem la nivel local. Avem acea evaluare de 48 de ore după informaţia primită de DSP la 24 de ore, în care autorităţile locale sunt cele care gestionează evoluţia pe cele 48, impunând restricţii. Vom avea şedinţe mâine seară (duminică – n.r) la Comitetul Naţional pentru Coordonarea Intervenţiei, în care vom impune şi restricţii suplimentare, adaptate în funcţie de indice la nivelul fiecărui judeţ şi al fiecărei localităţi”, afirmă Nelu Tătaru.

Potrivit ministrul Sănătăţii, diferenţele mari de infectări între zonele ţării nu au legătură cu numărul de teste. „Ţin efectiv de transmiterea comunitară. Indiferent câte teste vom face, vom vedea că prezenţa în unităţile de primiri urgenţe, prezenţa în terapiile intensive, prezenţa în secţiile de boli infecţioase vor fi aceleaşi. Aceste cazuri se prezintă la unităţile de primiri urgenţe testate sau netestate. Unităţile de primire sunt cele care trebuie să gestioneze rapid aceste incertitudini”, a explicat ministrul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: