Tătaru: În acest moment, nu se impune stare de urgență

stare de urgență

Ministrul Sănătății spune că, în acest moment, nu se impune o nouă stare de urgență. Cu puțin timp în urmă, Nelu Tătaru vorbea despre posibilitatea reinstituirii acesteia.

În câteva zeci de minute, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a reușit să treacă de la o stare la alta. Inițial, el a vorbit despre posibilitatea revenirii la starea de urgență. „Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență. Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta. Atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, spunea acesta.

O oră mai târziu, întrebat despre o posibilă stare de urgență în plină vară, Tătaru a reformulat ipoteza. „Am mai discutat acest lucru, în acest moment nu se impune (…) Vedem evoluția ulterioră și mă repet, la propunerea INSP, Ministerul Sănătății, CNSU, propunere către președintele României, este atributul președintelui României, dar într-un context care în acest moment nu face…”, a afirmat ministrul Sănătății.

About Post Author