Țara de Papricaș: o săptămână de gătit în aer liber, în Piața Traian

papricaș

Se gătește în aer liber timp de o săptămână, în Piața Traian. Cei de la Piețe SA au decis să deschidă… Țara de Papricaș, astfel că vor clocoti ceaunele de luni până sâmbătă.

Târgul de produse tradiționale din Piața Traian este, în perioaada 18-23 noiembrie, gazda unui eveniment denumit „Țara de Papricaș”. Cei de la Piețe SA le promit vizitatorilor „papricaş, gulaş, bograci și alte bunătăţi tradiţionale, folclor din Banat, muzică și dansuri”.

Joi, 21 noiembrie, de la ora 16, Uica Traian, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari bănățeni, va lansa o carte de bucate cu rețete exclusiv de post și va da autografe. Vineri, 22 noiembrie, are loc „Ceaunul de Aur”, un concurs de gătit papricaș, care se va lăsa și cu premii.

Târgul de produse tradiționale din Piața Traian a fost deschis în luna septembrie, cu hore și muzică populară. Organizarea lui și achiziționarea căsuțelor au costat 50.000 de euro din bugetul Piețe SA. Pe rețelele de socializare, mulți timișoreni au reclamat fumul de grătare care plutește zilnic deasupra Pieței Traian, spunând că nu de astfel de evenimente are nevoie zona, pentru a fi revigorată.

About Post Author