Tabăra de Creație Literară „Petre Stoica”, la Jimbolia. Nouă scriitori în rezidență

Jimbolia

foto: Arhivă, Muzeul Presei „Sever Bocu”

Nouă tineri scriitori vor participa în acest an la Tabăra de Creație Literară „Petre Stoica”, de la Jimbolia. Este a doua ediție și este organizată de Universitatea de Vest și Muzeul Presei „Sever Bocu”.

A doua ediție a Taberei de Creație Literară pentru Tineri Scriitori „Petre Stoica” are loc în perioada 1 – 4 septembrie. Nouă tineri poeți, prozatori și eseiști din țară și din Republica Moldova se vor întâlni la Casa Memorială „Petre Stoica”. Ei vor participa la ateliere cu scriitori precum Adriana Babeți, Andrei Ujică, Borco Ilin sau Alexandru Potcoavă, dar și la diverse tururi ghidate.

În programul evenimentului există și momente culturale pentru întreaga comunitate. În prima zi, publicul este așteptat de la ora 19 să participe la un dialog cu Mircea Mihăieș și Vasile Popovici, iar apoi pot continua discuțiile despre literatură, pe muzica mixată de dj Rizhome. Vineri, vor intra în dialog în frumoasa curte din Jimbolia Marcel Tolcea, Mircea Dragu și Adriana Babeți, iar seara vor pune muzică de pe vinil dj Angel și dj Mrk. Sâmbătă, jimbolienii și toți cei prezenți vor asista la un dialog între Andrei Ujică și Adriana Babeți, iar după se vor bucura de un concert susținut de Călin Torsan & Cri Gri Light. Librăria La Două Bufnițe va avea și ea un stand de literatură română contemporană.

Ultima zi a taberei se va desfășura în Timișoara. Cei nouă tineri scriitori vor participa la un atelier de creație coordonat de Andrei Ujică,. Seara, de la ora 18, vor participa la un tur ghidat, împreună cu Adriana Babeți. Acesta este deschis și publicului, însă trebuie să vă înscrieți AICI.

Evenimentele de la Jimbolia se vor desfășura în curtea Casei Memoriale „Petre Stoica”, pe str. Emmerich Bartzer, nr. 14. În caz de vreme rea, ele se vor muta la Muzeul Presei „Sever Bocu”, str. Lorena, nr. 35.

About Post Author