Suvenire la Timișoara, la 35 de ani de la Revoluție: căni cu Nicolae și Elena Ceaușescu
Cei care se plângeau că nu au de unde să cumpere, la Timișoara, suvenire au de ceva vreme la dispoziție cel puțin două magazine. Calitatea obiectelor puse în vânzare e altă discuție, însă unul dintre ele se remarcă printr-o ofertă specială.
„Cu treabă prin centru, trec agale pe strada Alba Iulia. Casc ochii la vitrina magazinului de suveniruri şi ce-mi văd ochii? Păi, cam ce văd şi ochii voștri (…) Intru, să privesc mai îndeaproape. Mda, nu aveam tulburări de vedere, ci am văzut bine! Deci, la 35 de ani de la Revoluția noastră, revoluția «lor» e pe cale să se înfăptuiască, zi după zi! S-a ajuns încet-încet la bagatelizarea Revoluției din ’89 – prin varii metode, până la încurajarea nostalgicilor comuniști, ăia cu «înainte era mai bine», care nu se mai sfiesc să-și proclame aprecierea față de fostul regim, atât pe paginile personale sau pe pe grupuri din social-media, ori – mai nou – prin magazine reale sau on-line (…) Așa ne trebuie, nouă ălora care nu am știut să retezăm temeinic capul năpârcii roșii, la vremea sa”, a notat, pe Facebook, Corneliu Vaida.
Sunt nu un model, ci trei de căni cu fostul președinte al Republicii Socialiste România, Nicolae Ceaușescu, pentru cei care vor să-și savureze cafeaua ca pe vremuri. Totuși stați un pic! „Pe vremuri” aveau cafea numai privilegiații. Dar, bineînțeles, „înainte era mai bine”.
Comercializarea unor astfel de produse nu este, desigur, interzisă prin lege, însă la doi pași de Piața Victoriei e cel puțin indecentă. Fiindcă păpușelele îmbrăcate în așa-zise costume tradiționale românești nu sunt de ajuns să ascundă oferta… comunistoidă. Și nici Dracula, ilustrat cu un portret al lui Vlad Țepeș.