Șuetă expres, cu Mihnea Mihalache-Fiastru. La Două Bufnițe

mihnea mihalache-fiastru

E unul dintre cele mai recente volume publicate de un autor român și a devenit foarte repede un bestseller. Ce este, de unde vine și unde vrea să ajungă „Expres” putem afla miercuri, 26 iunie, chiar de la cel care a născocit povestea. Mihnea Mihalache-Fiastru vine la Timișoara.
mihnea mihalache-fiastru
Mihnea Mihalache-Fiastru, autorul volumului „Expres”, are întâlnire cu cititorii din Timișoara miercuri, pe 26 iunie, de la ora 18,30, la librăria independentă La Două Bufniţe. Sunteți invitați la o șuetă despre viața dură din București și trasăm paralele cu cea din Timișoara, din perioada pre-revoluționară și până azi. Discuția va fi moderată de Vlad-Marko Tollea și va fi urmată de o sesiune de autografe.

„Peste ani, «Expres» va deveni un volum referențial. E prima carte de proză documentară românească de tip nou. Aici vei descoperi culturi și subculturi dispărute, dictatori și traficanți de droguri, lupte de câini și hoți de mașini, politicieni corupți și biletari ieșiți din circuit. Toate acestea au fost cândva în vogă, au produs efecte și au lăsat urme adânci în memoria multora.“

Mihnea Mihalache-Fiastru este absolvent de Psihologie. A lucrat în presă din ianuarie 2002 până în 2011, iar în perioada 2012–2016 a publicat eseuri pe mai multe site-uri și în diverse publicații culturale. În vara anului 2015 a inițiat proiectul de antropologie video Ștrăndooț, concretizat într-un eseu video de 45 de minute despre ștrandurile din București, din perioada interbelică și până în prezent. În perioada august 2015 – iulie 2016 a creat serialul web de docu-fiction Șușanele, concretizat în opt episoade, ale căror premiere lunare au avut loc în instituții culturale, galerii de artă și cinematografe. În noiembrie 2018 a lansat volumul „Tehnologia Expunerii Universale”, în care a scris despre magazinele universale din Bucureștiul de la sfârșitul anilor ’80, văzute din perspectiva unui copil care suferă de un sindrom obsesional nediagnosticat.

About Post Author