Sub 30 de proiecte depuse pe buget participativ la CJ. Peste 2 săptămâni intră la vot

buget participativ

sursa foto: Ryoji Iwata / Unsplash

Bugetul participativ este, la CJ Timiș, la a doua ediție. Anul trecut, când a fost de dat un milion de lei, au fost depuse aproape 70 de proiecte. Au adunat cele mai multe voturi un proiect privind o pistă de biciclete spre Giarmata, prin Dumbrăvița, și un proiect educațional de la Lugoj, despre educația rutieră. Primul dintre ele ar putea avea curând proiectant, iar în cazul celui de-al doilea, abia acum CJ se asociază cu Primăria Lugoj, pentru realizarea lui.

Anul acesta, CJ pune la bătaie trei milioane de lei, deci o sumă triplă. Cu toate acestea și deși perioada de depunere a fost prelungită, au fost înscrise numai 29 de proiecte. Pe categorii, acestea se împart astfel:

  • Educație – 4
  • Sănătate – 1
  • Servicii sociale – 3
  • Mediu / protecția animalelor / ecologizare – 6
  • Urbanism și arhitectură – 10
  • Turism – 5

Nu există propuneri din zona economiei și a mediului de afaceri și nici din cea IT. Suma totală a proiectelor este de aproape 20 de milioane de lei.

Proiectele sunt acum în faza de validare de către o comisie din CJ. În 5 august vor fi anunțate cele care vor intra la votul publicului, care se va desfășura până în 4 septembrie. Proiectele câștigătoare vor fi știute în 5 septembrie.

Tot trei milioane de lei a oferit pentru bugetul participativ, aflat la prima ediție, și Primăria Timișoara. Au fost depuse peste 100 de proiecte, din care 52 au intrat la vot. La începutul săptămânii au fost anunțate rezultatele. Vor primi finanțare opt proiecte, cu o sumă medie de 400.000 lei. Mai multe detalii AICI.

About Post Author