Studenții de la UVT nu revin decât parțial în amfiteatre

uvt

Senatul UVT a decis că precauția e pe primul loc, astfel că semestrul al doilea se va derula, în mare, tot de la distanță. Există și câteva excepții, în principiu la facultățile vocaționale.

Cadrele didactice și studenții de la UVT au fost întrebați cum vor să se desfășoare cursurile în semestrul al doilea. Răspunsurile au fost centralizate și au stat la baza deciziei luate de senatul universității.

„Toate activitățile didactice aferente semestrului al doilea al anului universitar 2020- 2021 se vor desfășura online la toate facultățile componente ale UVT, cu excepția Facultăților de Arte și Design, Educație Fizică și Sport și Muzică și Teatru. Aici, activitățile didactice se vor desfășura în format hibrid, activitățile față în față urmând a se desfășura într-un format și după un program stabilite la nivelul acestor facultăți, în condițiile respectării normelor legale în vigoare”, transmite oficial UVT.

Activitățile legate de lucrările de finalizare a studiilor de licență, de masterat și doctorat precum și activitățile de practică de specialitate, se pot derula totuși în spațiile UVT, cu respectarea normelor legale în vigoare.

„Senatul UVT a luat în considerare propunerile avansate de consiliile facultăților. Propunerea de a relua în mod selectiv activitățile față în față a venit doar pentru câteva situații particulare, de la trei facultăți cu profil vocațional, cele de Arte și Design, Educație Fizică și Sport și cea de Muzică și Teatru, dar și pentru elaborarea și finalizarea lucrărilor de licență și disertație, ca și pentru studiile de doctorat”, explică prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Potrivit aceleiași surse, peste 70% din angajații universității doresc să se vaccineze. De altfel, peste 700 de angajați sunt programați pentru administrarea vaccinului împotriva SARS-Cov-2.