Studenți din China vin la masterat la Timișoara

china

La Universitatea Politehnica există, de acum, Școala masterală China-România. Primii studenți din China, de la Universitatea Dianzi din Hangzhou, vor veni în primăvară și vor sta patru luni.

Un grup de studenți din China va veni să studieze la Timișoara. Luni, 13 ianuarie, a fost semnat un acord privind înfințarea Școlii masterale China-România. Colaborarea Universității Politehnica cu Universitatea Dianzi din Hangzhou a început în martie 2019. O delegație de la universitatea chineză a vizitat atunci UPT, prima universitate din Europa Centrală și de Est cu care s-a stabilit un parteneriat.

Prin acordul semnat luni s-a stabilit că Universitatea Politehnica va accepta studenți masteranzi din primul an de la Universitatea Dianzi din Hangzhou. Perioada de schimb este de patru luni. Un prim grup de studenți din China va veni la studii în semestrul al doilea al anului academic 2019/2020, la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale.

Colaborarea dintre cele două universități va presupune, în viitor, organizarea de școli de vară, proiecte de cercetare, schimburi bilaterale de profesori și studenți, acordarea de diplome duble. În 2020 vor fi organizate școli de vară la Facultatea de Științe ale Comunicării și la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale. Situată în orașul Hangzhou, Universitatea Dianzi are 30.000 de studenți și este topul instituțiilor de învățământ superior din provincia Zhejiang.

About Post Author