Stații de minat criptomonede de 100.000 de lei, vândute fictiv. Tânără din Moravița, arestată la Cluj

Doi tineri din Moravița au fost prinşi de poliţiştii din Cluj, după ce au înşelat mai multe persoane cu aproximativ 100.000 de lei. Ei vindeau stații de minat criptomonede, însă cei care le plăteau nu au văzut niciodată marfa.

Potrivit IPJ Cluj, este vorba de o femeie de 24 de ani şi un bărbat de 25 de ani. În perioada septembrie-noiembrie 2021, cei doi ar fi postat pe Internet mai multe anunţuri fictive, privind vânzarea de plăci video şi staţii de minat criptomonede. Ei au transmis cumpărătorilor facturi false, după care ar fi solicitat plata în avans, în diverse conturi bancare. Oamenii au achitat sumele solicitate, dar n-au primit nicidată produsele.

„Prin comiterea acestor fapte, s-ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, carduri bancare, telefoane mobile şi cartele SIM, respectiv bunuri care ar fi fost utilizate la săvârşirea activităţii infracţionale”, a transmis IPJ Cluj.

Cei doi tineri au fost reținuți inițial pentru 24 de ore. Ulterior, Judecătoria Cluj-Napoca a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele femeii. Bărbatul a fost pus sub control judiciar, pentru 60 de zile, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.