Stația de taxi de la Continental dispare! Primăria o mută, pentru autobuze

taxi

Șantierul din centrul Timișoarei are efecte dintre cele mai neașteptate. Extinderea străzilor va duce la dispariția celei mai cunoscute stații de taxi din zonă. La Continental vor opri, de acum încolo, autobuzele. Taxiurile vor fi mutate într-un loc care nu e cunoscut încă.

Sunt restricții de trafic pe mai multe străzi din centrul Timișoarei. Astfel, până pe 9 septembrie, se lucrează la extinderea carosabilului pe str. Martin Luther, Hector, Bd. I.C. Brătianu, Michelangelo, str. 20 Decembrie 1989, Bd. C.D. Loga, Bd. Revoluției, Bd. Regele Ferdinand, Bd. Regele Carol I și în piețele Iancu Huniade și I.C. Brătianu.

Potrivit primarului Nicolae Robu, la finalul lucrărilor, în centrul orașului se va circula mult mai bine. Un alt efect va fi dispariția stației de taxiuri din fața Hotelului Continental. În locul ei va fi amenajată o stație de autobuz. „Pe tot acest lanț de străzi, Michelangelo, Brătianu, Hector vom avea trei benzi de circulație. Până la liniile de tramvai venind dinspre sudul orașului vom avea trei benzi pe fiecare sens, iar de la liniile de tramvai până la bastion vor fi trei benzi. Pe Martin Luther vom avea modificări de gestiune mai largă și marcaj al spațiilor. Nu va mai fi acea stație de taxi acolo în față la Continental, acolo se va amenaja stația de autobuz”, a declarat edilul.

Robu: Sprijinim activitatea de taxi

Unde se mută stația de taxi? Încă nu se știe, dar pe undeva tot prin zona centrală. Oricum, primarul spune că taximetriștii nu vor fi nemulțumiți, ba chiar din contră. „Nu știu exact unde va fi stația de taxi, dar va rămâne în zona centrală. Vrem să sprijinim activitatea de taxi, pentru că ea vine complementar ofertei de transport public. Toate aceste intervenții multiple se răsfrâng pozitiv și asupra activității de taximetrie. Mie îmi place să-i consult pe taximetriști, pentru că ei cunosc cel mai bine cum se circulă în oraș. Ei mi-au spus că apreciază aceste schimbări și le este mult mai ușor cu ele (…) După toate aceste amenajări de la Punctele Cardinale și din zona centrală va fi mult mai bine. Cred că oricine recunoaște dacă te duci pe Cluj, pe Martirilor, e spectacol, demn de un oraș modern”, a mai spus primarul Nicolae Robu. (sursa foto: www.timisoreni.ro)

About Post Author