StartUPT. Politehniștii se întorc în amfiteatre / FOTO

UPT

Campusul Universității Politehnica, care împlinește un scol de la inaugurare, s-a animat cu ocazia festivității de deschidere a anului universitar, desfășurată sub genericul „StartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii!”.

Festivitățile au debutat vineri dimineață, pe Stadionul Știința, în prezența studenților, a cadrelor didactice, a conducerii UPT și a partenerilor din mediul economic, cu intonarea imnului academic al UPT, compus de Horea Crișovan.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan a deschis seria discursurilor, vorbindu-le studenților despre ce a însemnat Politehnica timișoreană pentru dezvoltarea orașului, a regiunii și chiar a țării, dar și a vieții academice din Timișoara. Acesta a amintit și că, în urmă cu 100 de ani, a avut loc inaugurarea Facultății de Mecanică, prima clădire din Centrul Universitar Timișoara, când Regele Ferdinand a rostit celebra frază ce avea să devină motto-ul Politehnicii: „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”.

Pe parcursul întregii zile, pe Stadionul Știința, studenții au participat la activități și ateliere interactive, organizate de facultăți, departamente, ligi și companii partenere ale UPT. Pe platoul din fața Bibliotecii UPT, cei interesați au putut testa testa cele mai noi tehnologii în materie de autovehicule. Creatorii de tehnologie au scos din garaj mașinile de test precum: Lotus Evora, Mercedes EQS, Volvo, Porsche.

Festival de școli de arhitectură și party

Tot vineri a avut loc loc inaugurarea pavilioanelor create în cadrul Festivalului Școlilor de Arhitectură din România (FAST), primul eveniment de acest fel din țară.

Spațiul principal al festivalului – Campusul Universității Politehnica Timișoara – va fi activat prin intermediul a cinci instalații de arhitectură construite de echipele școlilor, având ca tematică generală obiectivul „Sustainable futures – leave no one behind”. FAST este un festival dezvoltat de Ordinul Arhitecților din România, găzduit și cofinanțat în 2023 de proiectul UPT Campus Creativ.

Sâmbătă, 23 septembrie, st rezervată distracției, o componentă importantă a studenției. Ligile din UPT și organizația „Viață de student” au pregătit o serie de activități antrenante în Complexul Studențesc. Seara e „Back to School Party”, în Clubul Facultății de Arhitectură și Urbanism. Invitatul special este Eugen Rădescu, lector universitar peste zi, DJ noaptea.

De luni, după întâlnirile organizatorice și administrative, studenții încep activitățile în amfiteatre, săli de curs, seminarii și laboratoare.

About Post Author