23 ianuarie 2021

Starea de alertă, prelungită încă 30 de zile. La alegeri, obligatoriu cu mască și preferabil cu pix / VIDEO

rata de infectare

Starea de alertă se prelungește în România cu încă 30 de zile. E a patra prelungire, iar în hotărârea de guvern sunt și precizări legate de alegerile locale. De asemenea, de acum sunt permise adunările publice și manifestațiile, în limita a maximum 100 de persoane.

Suntem în stare de alertă până la jumătatea lunii octombrie. Între timp, va trebui să trecem și prin alegerile locale, astfel că hotărârea de guvern de luni conține noi precizări în privința desfășurării procesului de vot. Astfel, alegătorii nu pot intra în secția de votare fără mască, pe care o vor da jos doar pentru identificare.

„Cei care au carte de identitate vor introduce ei personal cartea în fanta de la tableta sau de la aparatul care o citește. Cei care au buletine vechi, vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția mâinilor lucrătorilor”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat. Va fi obligatorie dezinfectarea mâinilor la intrarea și iesirea în / din secția de votare și ar fi de preferat ca alegătorul să vină de acasă cu pixul lui, cu care să semneze.

„Subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfășura nu numai mitinguri electorale, dar și demonstrații, în limita de 100 de persoane și respectând măsurile stabilite de igienă”, a mai spus Arafat.

De asemenea, au fost scoase sporturile de contact de pe lista sporturilor care sunt limitate în această perioadă. Piscinele de interior vor rămâne închise în continuare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: