Stadionul Știința a intrat în șantier. Va fi gata în trei ani și va avea terenuri de sport la… înălțime

stadionul știința

sursa foto: Druckeria

Demolare și apoi modernizare. Se întâmplă, în sfârșit, la Baza Sportivă nr. 1 – Știința, unde a început șantierul care va scoate die vistieria Univesrității Politehnica câteva zeci de milioane de lei. Peste trei ani, aici va fi deschis unul dintre cele mai moderne complexuri sportive din țară.

„E un pas mic, dar putem înregistra un început în procesul de revitalizare a infrastructurii sportive din Timișoara. Săptămâna trecută, la Stadionul Știința, au început lucrările de demolare și modernizare a bazei sportive. Iar tribuna care a găzduit Peluza Sud Timişoara timp de mai bine de 10 ani a devenit istorie”, au notat, pe Facebook, cei de la Druckeria.

De fapt, este vorba despre șantierul pe care Universitatea Politehnica îl anunță din 2021, dar pentru a cărui începere a fost nevoie de nu mai puțin de trei licitații. Ultima dintre ele a fost încheiată cu succes în 11 decembrie 2023, când contractul a fost atribuit către asocierea Con-A-Operations – Con-A-Mep – Flexik Automation – Helinick – TK Elevator Eastern Europe GmbH Viena. Aceasta va primi, pentru întreaga lucrare, suma de 48,01 milioane de lei, fără TVA.

Finanțarea pentru această investiție va fi asigurată din fonduri proprii ale UPT, dar și cu bani de la Ministerul Educației, „Vor fi amenajate vestiare cu grupuri sanitare, cabinet medical, sală de forță, gradene pentru spectatori, grupuri sanitare pentru spectatori, spaţii tehnice şi de depozitare. Deasupra clădirii, la etajul 3, vor fi amenajate două terenuri de sport, şi parţial sub gradene, la parter, etajul 1 şi etajul 2, vor fi amenajate locuri de parcare”, scria în nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care era asigurată finanțarea.

Noua bază sportivă care va avea în jur de 3.000 de locuri în tribune ar trebui să fie gata, conform contractului, în 36 de luni.

About Post Author